В українських школах хочуть декомунізувати назву шкільного предмета Захист Вітчизни. Відтак, школярі вивчатимуть предмет Захист України. Попередню назву в міністерстві вважають "радянською".

Як повідомляється, з 1 вересня 2020 року в українських школах вивчатимуть оновлений предмет Захист України замість Захисту Вітчизни.

У постанові Кабміну йдеться, що предмет Захист Вітчизни залишається одним з проявів радянської парадигми. Міністр освіти й науки Ганна Новосад заявила, що це неправильно.

Школярі, фото: fssblnr.su
Школярі, фото: fssblnr.su

"Це неправильно, що на п’ятому, практично шостому році війни ми досі не змогли змінити абсолютно радянську назву предмету Захист Вітчизни на Захист України. Це важливий акцент, і я рада, що ми, нарешті, його поставили", – заявила міністр.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ганна Новосад, фото з особистої сторінки у Facebook
Ганна Новосад, фото з особистої сторінки у Facebook

Цікаво, що предмет Захист України обов’язковий для вивчення в 10-11 класах. З його допомогою надають школярам знання і вміння для оборони країни, а також прагнуть навчити дії у надзвичайних ситуаціях. Предмет вивчається на уроках і під час навчально-польових та навчально-тренувальних занять.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв портал "Знай.ua", роздягайтесь, буде гаряче: глобальне потепління у найближчі 5 років покаже людству справжні аномалії.

Також "Знай.ua" писав, кліматологи стривожили прогнозом на 5 років - чекаємо на шторми, цунамі та лісові пожежі.