Міністерка закордонних справ Швеції Анн Лінде заявила, що відома шведська компанія IKEA прийде в Україну тільки тоді, коли в державі буде прозоре законодавство і боротьба уряду з корупцією.

Про таке вона розповіла під час розмови з главою МЗС України Вадимом Пристайка.

За її словами, уряд Швеції ніяк не може вплинути на роботу приватних компаній, а тому, коли компанія IKEA прийде на український ринок, вона остаточно не знає.

Пристайко, фото з вільних джерел
Пристайко, фото з вільних джерел

"IKEA є приватною компанією, і ми, як держава, не маємо важелів впливу на їхні рішення. Але я, як колишня міністерка торгівлі, повинна проінформувати вас про те, що шведські компанії, які працюють на українському ринку, відзначають як вимогу номер один – прозоріше і зрозуміле законодавство, а також більш рішучі кроки українського уряду щодо подолання корупції", – сказала вона.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Офісі генерального прокурора заявили, що вперше застосували норму про заборону неперсонального голосування (так званого "кнопкодавства") у Верховній Раді.

Як повідомляв портал Знай.uа, політолог Юрій Романенко звернувся до президента Володимира Зеленського з важливою заявою.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський отримав жорстку відповідь на бійню в Нових Санжарах та коронавірус в Україні.