Політичний експерт і політтехнолог Михайло Подоляк розкритикував ситуацію, яка склалася навколо евакуації українців з Китайської Народної республіки, де спалахнула епідемія коронавірусної хвороби COVID-19. Насамперед Подоляк звинуватив владу у безсиллі і бездіяльності, але також і громадян України, які виявили відсутність солідарності з потенційно інфікованими співвітчизниками.

Відповідний допис був розміщений на сторінці Подоляка в соціальній мережі Facebook.

"У цій історії є все про наш реальний, а не пишномовний патріотизм. Про соборність і єдність. Про одну країну. Про гнилих людей і про відсутню державу. Коротше кажучи, все те про нас, що ми ретельно ховали всі ці роки під товстим шаром провінційної шароварщини, конкурсів патріотичної пісні і танців і пофарбованих у жовто-блакитний парканчиків", - пояснює причини своєї публікації політтехнолог.

Михайло Подоляк, скріншот: Facebook
Михайло Подоляк, скріншот: Facebook

Подоляк особливо детально зупинився на проблемах державного управління: "По-перше, держава, як завжди, довго робила вигляд, що нічого не відбувається. Займалася своїми щурячими справами, поки все це не набухло до гігантських розмірів... По-друге, все та ж інфантильна держава так в підсумку медійно відпрацювало тему, що до смерті налякала своїх громадян. Переконливо довівши, що вона нічого не гарантує, що не контролює і взагалі не знає, що таке протиепідемічні протоколи".

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Все це чергові прояви тотальної недієздатності держави. Вона завжди мовчить, коли криза. Вона ніяк не реагує на прояви вбивчого мракобісся. Вона просто ділить... премії. Іноді думає, куди ще розширити повноваження президента/прем'єра", - продовжив політтехнолог.

Дісталося критики й окремим політичним діячам, які доклалися до розпалювання паніки.

"А якийсь суб'єкт прізвища Синютка (той, що був свого часу губернатором у Львівській області і щиро увірував у патріотичне божевілля Порошенко) на повному серйозі пише наступне: «чи може це банальна помста нам за патріотизм і проукраїнську позицію під час виборів». Не жлоб це еталонний? А адже воно (ця істота) робило тут кар'єру, об'єднувало країну, гімн хтиво співало роками", - розповів політолог про відверте шкідництво і дезінформацію з боку політиків.

Серед ознак розпаду суспільства Подоляк звернув увагу на агресивну реакцію громадян на евакуйованих співвітчизників, і особливо - неприйняття пацієнтів лікарями.

"Треба перестати робити вигляд, що у нас є дієздатна держава. І перестати співати ці відморожені брехливі пісні про єдність, гарцюючи на потенційних тушках ізгоїв... Нас вже немає. Як держави, спільноти, країни. Так, певна географічна територія, яка сама не знає, чого хоче і готова немилосердно рвати власну плоть. Хоча, ні! Давайте краще проведемо ще більше Днів соборності і Днів вишиванок", - підсумував політичний експерт.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Подоляк витончено розніс Ірину Геращенко за неадекватність: "Політичне опудало".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Подоляк показав, як Порошенко ледь не "луснув щічки" у Мюнхені, коли говорив про страшилки Донбасу.

Також "Знай.ua" писав про виправдання Мендель та розслідування по Оману - Подоляк пояснив, на чому "погорів" Зеленський.