Відомий український політолог Михайло Подоляк розповів про те, чому українське суспільство обговорює проросійські теми і при чому тут колишній президент України Петро Порошенко. Відповідний пост він опублікував на Facebook.

"русский мир... порохоботов) Іноді те, що крякає, плаває і веде себе як типова качка (читай - корисний ідіот), такий насправді і є. Без всяких. Так от, росіяни, безсумнівно, досі виходять ядейшим отрутою, обговорюючи Україну. Їх це сильно болить. У всіх сенсах. Боїнги, компенсації, американці, "вороги кругом", "ми за ціною не постоїмо" і тд. З цим все зрозуміло. Внутрішніх тим - які болючі і роками не вирішуються - для них не існує. Від слова зовсім. Вони у великій війні з усім світом. Їх справа...", - пише політолог.

На думку Подоляка Україна давно пішла з цієї повістки і живе своїми інтересами, намагається шукати рішення. Так, він відзначає, що в тотальному пріоритеті є внутрішні конфлікти. Порядок і психічно нормальної адекватної України, на думку політолога, у тому, коли можна буде переобрати і позбутися від непрофесіоналів.

Петро Порошенко в ДБР, ЄС
Петро Порошенко в ДБР, ЄС

"На жаль, до цих надзвичайну активність проявляє дрібна, але злісна група, яку ми знаємо під ніком «порохоботье». Саме воно (це славне порохоботье) і тягне вперто в нашу порядку всі мракобісна і російське. Передруковує їх паблики, рясно цитує черговий ru-инфошиз, скрупульозно вишукує їх ньюсы по українській темі, а потім починає справжню битву проти цих цитат. Ще раз: самі шукають, самі живуть на російському медіаполе, самі тягнуть це сюди, самі починають несамовиті верески і самі ж звинувачують всіх... в проросійськості. Не будь цих порохоботских передруків, ми б взагалі остаточно випали з російських тем. Не цікаво. Однотипно. Передбачувано. Нудно...", - пише експерт.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома
Показати ще

Подоляк зазначив, що це відбувається тому, що крім російської пропаганди їм нічого подавати суспільству. І без цієї повістки вони залишаться незатребуваними.

"У виконанні самого Царя порохоботов. На Мюнхенській конференції з безпеки спливла стара страшилка про те, як закінчити конфлікт на Донбасі, давно сочиннная європейськими друзями РФ". В сотий раз обговорювати її немає сенсу. Тому що повз. І ось Цар/бот ваговито так тягне цей сміття в нашу повістку, в традиційній для себе пафосній манері (від якої лопаються його щічки) заявляючи: "... так званий "план закінчення війни в Україні" – це провокація Кремля...", - пише він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Подоляк показав, як похмілля Коломойського шкодить Зеленському.

Як повідомляв Знай. ua, Подоляк пояснив, на чому "погорів" Зеленський.

Також Знай. ua писав, що Подоляк пояснив перестановки в команді президента.