Відомий український блогер і політичний оглядач Михайло Подоляк звернувся до своїх читачів з новими думками про розпад команди президента Володимира Зеленського після звільнення Андрія Богдана. Відповідний пост він опублікував у Facebook.

"розпад команди)... В принципі її і не було). Була (втім, і зараз є) збірна солянка, в якій зібралося «кожній, вибачте, тварі по парі». Але така вже наша вічна солодка пісня. Коротше, практично кожна умовна група впливу, кожен наш славний кланчик (навіть ті, про які ми раніше і не здогадувалися) делегував у «солянку» свого уповноваженого представника. Тому все і виглядає нині так, ніби маємо влади яскраву банку павуків - все гризуться, кусаються і зло плюються отрутою...", - пише Подоляк.

На думку Подоляка Богдан вже пару місяців як випав з актуальної повістки. Однак експерт вважає, що довіри до нього вже не було.

Богдан, фото facebook "Слуга народу"
Богдан, фото facebook "Слуга народу"

"Втім, спочатку адже очевидно було, що «соляночна команда ВА» не мала ніяких загальних цілей, уявлень, стратегій. Спішно зібралися в одному місці, посміхались один одному і високо залетіли. Хлопці були по-особливому закохані самі в себе і в свою перемогу. І вважали, що хтось буде все вирішувати, а вони просто можуть насолоджуватися Чемпіонством", - пише він.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Подоляк переконаний, що вони розсмакували смак можливостей цієї влади і швидко втягнулися в традиційні схеми.

"традиційні кулуарні ігри - взаємне знищення, підсиджування, взяття під контроль президентського вуха, розстановку власних по вертикалі, видавлювання ситуативних союзників, обливання брудом в анонімних медіа один одного. Тобто на круги своя повернулося все те «традиційне», що завжди вилазить у нас після чергових президентських виборів. Тільки зараз все сталося трохи швидше - надто вже велика різниця між президентом-брендом і його командою. Складається суцільно з ноунеймов і проф нулів)... ", - пише він.

Подоляк зазначає, що на сьогоднішній день система розбалансована і зовсім не побудована. Так, немає жорсткості і строгості в прийнятті рішень і з цієї причини "гравці" відчувають слабкість команди і нахабніють. І просто чекають. На думку експерта звільнення Богдана принципово нічого не змінює, тому що він нічим не керував.

"Не буде нічим керувати і його наступник - Єрмак Андрій Борисович. Все залишиться без змін. Хіба що стьобу менше буде. Та й нічому змінюватися. Адже головним ресурсом/залишиться... вухо президента. Якщо "вухо" тобі довіряє, значить ти запросто можеш вирішити кадрове питання або пролобіювати свої (навіть божевільні) ініціативи. Якщо ж "вухо" для тебе закрите, значить ти просто перекладаєш папірці на столі і царапаешь крейдою на дошці «нудьга!", - резюмував Подоляк.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, український політолог жорстоко змішав з брудом нардепів Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, Подоляк показав, як похмілля Коломойського шкодить Зеленському.

Також Знай. ua писав, що Подоляк пояснив, як 75% Зеленського перетворилися на 50% - чому впав рейтинг президента.