У столиці орудує група шахраїв, які під виглядом "інвестицій" обчищають пенсіонерів по всьому світу. Наразі жертвами міжнародних зловмисників стали тисячі людей більш ніж в 50 країнах.

Про це стало відомо з розслідування журналістів шведської газети Dagens Nyheter.

Відтак, як відзначається, в торговому центрі в самого центра Києва знімає офіс фірма Milton Group. Вона позиціонує себе як міжнародна компанія, що працює в сфері надання фінансових послуг та ІТ-підтримки. Відтак, працівників шукають "клієнтів" по всьому світу, телефонують їм і пропонують нібито вигідні інвестиції в криптовалюті та акції.

Щоправда, тільки "жертва" погоджується, то залишаються з нічим. Схема аферистів досить проста: спочатку потерпілі інвестують невеликі суми, а потім завантажувати на свій комп'ютер програмне забезпечення для віддаленого доступу, за допомогою якого "фінансовий консультант" міг нібито допомагати їм дистанційно з технічною частиною. Водночас шахраїв реальності на них бралися кредити з високими процентними ставками і коли клієнти хотіли зняти свої гроші, то грошей вже не було, а необхідність виплачувати кредити залишилася.

Зловмисники можуть заразити ваш десктоп
Зловмисники можуть заразити ваш десктоп

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Наразі відомо, що серед жертв є скандинавські пенсіонери і, як уточнює видання, в київському офісі компанії існує інструкція для працівників, як переконати людей похилого віку з Британії, Нової Зеландії, Австралії, ЄС вкладати гроші в фальшиві інвестиції.

Окрім цього, журналісти зуміли роздобути інформацію про аферу тільки за допомогою інформатора всередині компанії, який виносив і передавав ЗМІ отримані дані, відео та аудіозаписи. Після того, як інформацію отримали інші ЗМІ і "Центр по дослідженню корупції і організованої злочинності" (OCCRP), дані про шахрайство були підтверджені одностайними свідченнями жертв на декількох континентах.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше