У Ватикані 2 березня відкриють архівні документи часів Папи Пія XII, який очолював католицьку церкву з 1939 до 1958 року. Про це повідомляє BBC.

"Ватикан відкриє власні архіви часів папства Пія XII, матеріали по якому десятиліттями зберігалися в таємниці через звинувачення, що Папа Пій XII закривав очі на Голокост", - йдеться в повідомленні.

Ватикан відкидає всі звинувачення щодо діяльності Пія XII. У католицької церкви заявляють, що Папа працював заради порятунку євреїв.

Папа Римський Франциск, скріншот: YouTube
Папа Римський Франциск, скріншот: YouTube

Рік тому чинний Папа Франциск оголосив про намір відкрити архіви Пія XII 2 березня 2020 року.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Церква не боїться історії", - зазначив Франциск.

Папа Римський Франциск, скріншот: YouTube
Папа Римський Франциск, скріншот: YouTube

Як наголошується, в 20-е роки минулого століття тодішній кардинал Еудженіо Пачеллі (до того як стати Папою Римським Пієм XII, - ред.) був свідком поширення нацизму. Папа Римськомий володів повідомленнями про нацистські табори, але історики досі не бачили жодної відповіді самого Папи Пія XII.

Ватикан відкидає всі звинувачення щодо Папи Пія XII заявляючи, що Його Святість "працював за лаштунками, щоб врятувати євреїв". Вчених також цікавить, хто причетний до горезвісної "щурячої стежці" - шляхи порятунку, якому сприяли деякі католицькі священнослужителі, які допомогли нацистським військовим злочинцям утекти в Південну Америку після війни.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше