Цей народний свято називають Лев Катанський або Катиші. Ще є дивна назва «Маніяк», але вона пов'язана з падаючими зірками, які раніше так називали. У православному календарі день вшанування Лева Катанського, що пояснює першу назву. А Катишем його називали, тому що намагалися в останній раз покататися не снігу з гірки, так як більше снігу вже не буде.

Лев жив на Сицилії в Катаны, це було в 8 столітті. Він був дуже добрий і милосердний до бідняків і безпритульних. Цим він дуже сильно прославився, а Господь в нагороду за його віру подарував можливість творити чудеса і лікувати людей. Його шанують, як святителя.

Свята 4 березня, фото: pixabay
Свята 4 березня, фото: pixabay

Чого не можна робити

Не можна в цей день дивитися на зоряне небо. Якщо раптом ви побачите падаючу зірку, добра не чекайте. Такі зірки називали маніяками не просто так. Падіння зірки обіцяє швидку смерть вам чи комусь із ваших близьких. Не можна проводити цей день у старому взутті. Не починайте абсолютно ніяких нових справ, так як вони не принесуть успіху.

Приказки, повір'я і прикмети:

  • Сніг у цей день говорить про те, що цей рік буде неврожайним.
  • Якщо ворони зграєю ширяють високо в небі, то варто чекати незабаром снігу.
  • Ворони і сороки купаються в піску – варто чекати відлиги.
  • Зірки на небі можуть принести багато неприємностей тим, хто їх побачить.
  • Якщо хочете достатку в родині – повикидаєте старе взуття.
  • Люди, які народилися на Лева Катанського будуть невпевненими у собі. Їх камінь-талісман – рубін.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua, коронавірус вже в Україні і є перші заражені, але в «Слузі народу» сказали, що це було лише питання часу. Тим часом українцям рассказали про симптоми захворювання і що робити .

Також Знай.ua писав, в армію будуть призивати не тільки випускників шкіл, але також і чоловіків набагато старше. У ВСУ розповіли кого і чому збираються призивати в армію в цьому році.

Нагадаємо, Олексій Мушак знову зробив скандальну заяву, тепер він взявся за пенсійну реформу. На його думку, пенсії взагалі ніхто не повинен отримувати, так як людей похилого віку забезпечують їх діти й не варто припиняти працювати.