Поки існує бездротове підключення по локальній мережі, питання щодо відновлення паролю від свого wi-fi для телефону, комп'ютера, айфона чи планшета завжди будуть актуальними. Дізнайтеся, як його знайти та підключитися.

Як дізнатися пароль від wifi: який найпростіший спосіб?

Досить часто таке питання можна зустріти на форумах користувачів мережі. Однак, що мається на увазі у кожному окремо взятому випадку, — незрозуміло. Перший варіант: можна забути ключ авторизації при вході підключеного ресурсу до бездротової мережі інтернет.

Другий: ви забули пароль від входу у панель адміністратора маршрутизатора. Втім, спробуємо допомогти і тим, і іншим користувачам. Розберемося у всіх ситуаціях. І підкажемо, що потрібно зробити, щоб відновити пароль wifi або як його скинути при користуванні комп'ютером, ноутбуком, андроїдом чи айфоном.

Немає нічого простішого, ніж зайти та подивитися налашування у самому модемі, який знаходиться у вас удома. Звичайно, стандартні налаштування ви зможете подивитися тільки на своєму домашньому роутері. Для роутерів мережі у громадському місці такий стандартний спосіб доступу, зрозуміло, закритий.

У разі, якщо ви вдома, але забули пароль своєї домашньої мережі або заходите на своєму ноутбуці, комп'ютері, планшеті, iphone, androide автоматично, а до вас, припустимо, прийшли гості, які хочуть підключитися до вайфаю, немає нічого простішого, ніж взяти ваш роутер у руки, перевернути його. І подивитися на його нижню частину, де зазначено пароль входу у вайфай.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Потім можете поставити його на місце. Введений пароль по роутеру надасть вашим гостям вхід на їх гаджети від вашого провайдера. Але що робити, якщо побачити пароль нелегко?

Можливо, утруднений доступ або ви не хочете возитися із відключенням проводів, щоб перевернути маршрутизатор і побачити заводські дані. Часом зробити це швидко й просто не завжди вдається, оскільки до підключеного модему тягнуться кілька проводів одночасно або він знаходиться у важкодоступному місці.

Найчастіше у кожного сучасного модему є свій унікальний логін (ім'я) у мережі та пароль, які присвоюються на роутерах за замовчуванням. Але користувачі могли поміняти стандартні налаштування роутера. А з часом цифри введеного пароля забути.

У разі, якщо фізичного доступу до роутера немає або його етикетка із серійним номером щодо імені та пароля не дозволяє визначити пароль (наприклад, на зворотньому боці ресурсу стерлася етикетка із заводською інформацією або узагалі відсутня через те, що роутер старий), вам нічого не залишається, як залишити тильний бік роутера у спокої. І обійти це питання іншим шляхом.

Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube
Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube

Забутий пароль від вайфая можна отримати й іншими способами. І зараз ми розкажемо вам про те, як можна це зробити. Дізнайтеся, як відновити пароль від вайфая на компі або ноутбуці іншим нескладним способом.

Як дізнатися пароль від вайфая, якщо я його забув або забула?

У разі, якщо ви забули ключ від вайфая при підключенні зі свого комп'ютера, айфона, планшета чи андроїда, його можна відновити кількома простими способами. Адже їх операційна система (це може бути Windows, Android або iOS) автоматично зберігає усі паролі. Вони зберігаються у одному із системних файлів операційки.

Досить часто користувачів бездротової мережі цікавить питання щодо відновлення вайфай паролю кафе, спортзалу, ресторану або будь-якого іншого громадського закладу, який людина раніше вже відвідувала, але пароль забула.

Сьогодні цілком раціонально використовувати програму для відновлення пароля домашньої мережі. Не вдаючись до допомоги роутера, свій пароль від вайфая до комп'ютера або гаджету можна дізнатися через універсальний спосіб — за допомогою скачування програми. Наприклад, Wifi Key Finder, яка допомагає відновити паролі без особливих зусиль.

Додаток самостійно сканує ваше віртуальне з'єднання. Після чого надасть список паролів. Щоправда, дана програма сумісна не з усіма Віндовс. І для будь-якої із них не піде, а тільки для 7-мої, 8-мої, вісти та XP.

Швидко й успішно відновити доступ до мережі wifi допоможе така утиліта, як WiFi Password Revealer. Додаток відновлює паролі до мережі, якщо ви їх забули. Досить швидко й ефективно вирішує проблему.

Обходить паролі різними способами програма AirSlax. Вона швидко зламує практично будь-яку вайфай мережу. Додаток сканує, перехоплює та підбирає пароль. Для злому інтерфейсу досить виконати покроково перших три етапи у меню програми.

Як дізнатися пароль від wifi для мого Windows 7 або 10?

Якщо ви втратили пароль від вайфая і вся вищезазначена інформація вам не підходить, тоді можна увійти до «Центру управління мережами й загальним доступом». Зараз ми розкажемо вам про те, як знайти свій пароль для Windows 7 або 10, якими найчастіше користуються сьогодні.

Натисніть у нижньому лівому кутку на компі або ноутбуці з Віндовс 7 або 10 на вікно «Параметри». Оберіть розділ «Мережа та Інтернет». Якщо обрати вікно Wi-Fi «Показати доступні мережі», то мжна побачити не тільки свій, а й інші ресурси бездротового підключення інтернету.

Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube
Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube

В управлінні мережами та загальним доступом варто натиснути на потрібну назву. І обрати «Властивості БС». Щоб подивитися пароль, обрати «Безпека».

Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube
Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube

Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube
Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube

Вам потрібно відкрити розділ «Відображати знаки, що вводяться», який і покаже необхідну інформацію із вашим паролем, який тут зберігається.Для цього варто ввести поряд із ним галочку.

Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube
Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube

Як за 5 хвилин дізнатися шкільний пароль від wifi?

Багатьох, якщо не всіх школярів, сьогодні турбує питання про те, як дізнатися чи зламати пароль від вайфаю школи. Адже вгадати його точно не вийде. Найпростіший варіант — дізнатися його у вчителя школи.

Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube
Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube

Якщо він вам не говорить, це можна зробити при роботі інтернет-мереж на комп'ютері під час уроку «інформатика». Робити так, звичайно, не рекомендується. Але все ж таки багато столичних шкіл роблять сьогодні свої площі відкритими територіями для wi-fi.

Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube
Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube

Але якщо такого немає, необхідно обрати вікно «Центр управління мережами та загальним доступом». Обрати ресурс «Управління бездротовими мережами». Вибравши мережу, клікнути на її «Властивості». А потім перейти у розділ «Безпека». Показати пароль зможе вікно «Відображати вводяться знаки», якщо ви поставите поряд із ним галочку.

Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube
Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube

Тепер «хакера», якому вдалося зробити усе таким чином, можна привітати. Щоравда, про ваші підступи можуть дізнатися. І не виключено, що шкільний пароль можуть поміняти. Підібрати пароль допомагають і відповідні програми, які можна скачати безкоштовно на сайті. Які з них краще використовувати, ми вже описували вище. Однак зробити це швидко на уроці навряд чи вдасться.

Як дізнатися пароль від wifi громадських мереж?

Найкраще використовувати у такому випадку спеціальні програми для злому паролів вайфая. Зашифровані пакети даних роутера можливо перехопити. Щоправда, для здійснення усіх цих маніпуляцій необхідно добре бути знайомим із комп'ютерними технологіями. І робити це у громадських місцях за допомогою використання ноутбука.

Людині недосвідченій навряд чи вдасться здійснити «операцію». Однак деякі пробують вгадати пароль шляхом підбору. І вводять найпростіші комбінації. Наприклад, 12345678 або ці ж цифри у зворотному порядку.

Такі очевидні комбінації дійсно зустрічаються досить часто у деяких людей або в кафе. Але якщо у разі злому вайфая за допомогою комп'ютера чи ноутбука можна використовувати всілякі програми, то при використанні андроїдів справи йдуть гірше.

Потрібні інструментарії під них для визначення пароля поки не прописані. Комп'ютери у цьому плані — більш повноцінні платформи. Однак сьогодні є деякі програми, які можна завантажити для ОС Андроїд, щоб підібрати захищений пароль.

Наприклад, завантажити додаток WPS WPA Connect Dumpper. Не факт, що воно знайде пароль. Однак якщо додаток сканує і підбере потрібний пароль, то автоматично підключить ваш телефон до вайфаю.

Підключення до мережі Wi-Fi з айфона здійснюється шляхом переходу в меню розділу «Параметри». Там необхідно обрати вікно Wi-Fi. І гаджет у автоматичному режимі шукатиме доступні мережі вайфая.

Досить обрати назву потрібної мережі, щоб підключитися. Приєднання до відомих мереж здійснюється у айфоні автоматично. Якщо відомих мереж немає, користувач отримує повідомлення про доступні мережі.

Щоб дозволити iPhone автоматично виявляти хот-споти поблизу в разі відсутності доступних мереж вайфая, можна дозволяти пристрою робити це автоматично, обрати вікно «Питати» або поставити у пристрої галочку біля слова «Ніколи».

Щоб підключити айфон до прихованої мережі вайфая, потрібно у «Параметрах» Wi-Fi гаджета натиснути на «Інша». Ввести назву мережі й натиснути на вікно «Безпека». Після вибору типу безпеки можна ввести пароль.

Із появою iOS 11 пропала необхідність дізнаватися пароль. У даному випадку пристрій власника роутера має бути підключений до мережі. Щоб отримати доступ до неї, власник iPhone або iPad можете обрати у «Параметрах» свого гаджета бажану мережу. І піднести його до пристрою, пов'язаному із модемом.

Пароль підтягнеться у такому випадку автоматично. Чудове нововведення із синхронізації пристроїв дозволяє швидко налаштувати вайфай. Наприклад, перебуваючи у гостях і не повідомляючи пароля. І ви із задоволенням зможете користуватися чужим інтернетом зі свого iPhone або iPad.

Фото

Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube
Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube

Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube
Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube

Как узнать пароль от вайфая, скриншот из YouTube
Як дізнатися пароль від вайфая, скріншот із YouTube

Відео