Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) прогнозує зростання кількості заражених новим китайським коронавірусом в Україні. Про це на брифінгу заявив представник ВООЗ Ярно Хабіхт.

За словами Ярно Хабіхта, на сьогодні висока ймовірність того, що в Україні буде зростати кількість хворих коронавірусом. Водночас ВООЗ наголошує на готовності України до спалаху небезпечної інфекції.

Коронавірус, скріншот: YouTube
Коронавірус, скріншот: YouTube

"Важливо підкреслити, що найімовірніше ми станемо свідками більшої кількості випадків захворювання в Україні. Проте суть полягає в готовності охорони здоров'я України протидіяти спалахів цього захворювання", - заявив Хабіхт. Ярно Хабіхт

На сьогодні підтверджено один випадок захворювання коронавірусом в Україні. Інфекцію виявили у жителя Чернівців, який відвідував Італію. Медики госпіталізували його з симптомами лихоманка і сухий кашель. Зараз лікарі заявляють, що стан хворого покращився.
Коронавірус з Китаю, кадр з відео
Коронавірус з Китаю, кадр з відео
Водночас у Європі на території 34 країн зареєстровано 3 тисячі 365 випадків захворювання коронавірусом і 85 летальних випадків. Найбільше постраждала Італія, там число хворих перевищило 2,5 тис. осіб. Далі за кількістю заражених смертельно інфекцією осіб йдуть Німеччина, Франція, Іспанія і Великобританія.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус прийшов в Україну - МОЗ підтвердило захворювання

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям показали перевірені методи захисту від коронавірусу, що радять у МОЗ

Також "Знай.ua" писав, коронавірус в Україні: у Твіттер на жарті показали, як все може бути