В Україні виявлено перший випадок нового коронавірусу з Китаю. Про це 3 березня повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу в Кабміні. Небезпечну інфекцію виявлено у чоловіка в Чернівцях.

Як виявилося, коронавірус медики знайшли у чоловіка, який приїхав в Україну на машині з Румунії. Туди він прилетів з Італії, де зараз бушує епідемія Covid-19. Віктор Ляшко повідомив, що стан хворого стабільний, а з симптомів у нього — лихоманка і сухий кашель. Дружина хворого наразі знаходиться в самоізоляції, симптомів Covid-19 у неї немає.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Водночас у Twitter з'явився допис, автор якого описав перший день, коли в Україні виявили небезпечний китайський коронавірус. Зокрема, у повідомленні йдеться про дефіцит марлевих масок в аптеках, а також непідготовленість українських медиків до зустрічі з коронавірусом.

"Короновірус в Україні. День перший. Виявлено першого хворого. З'ясовується, що він хворіє вже тижні 2, але лікарі щиро вважали що у нього звичайний ГРВІ. В аптеках пропадають останні маски, марля, бинти та чарівна оксалінова мазь", - йдеться у повідомленні. Twitter

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Скріншот: Twitter
Скріншот: Twitter

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше