Міністр енергетики Олексій Оржель заявив, що вже незабаром в Україні планують переглянути тарифи на електроенергію та відмовитися від пільгової ціни у 90 копійок за перші використані 100 кВт/год.

Про таке він розповів для видання "Кореспондент".

Відтак, як відзначається, протягом цього року планують переглянути тарифи на світло для українців та підвищити їх. Окрім цього, в уряді хочуть відмовитися від пільгової ціни у 90 копійок за перші використані 100 кВт/год.

Оржель, фото: Facebook

Як роз'яснив Оржель, населенню доведеться платити дорожче, для того, щоб ціни на електроенергію для виробників залишалися на тому ж рівні.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Підвищення цін на електроенергію для виробників зробить їхню продукцію неконкурентоспроможною на зовнішніх ринках. А на тлі світової кризи через коронавірус й інших чинників, конкуренція в світ значно жорсткішою. При цьому слід враховувати той факт, що на частку електроенергії припадає чимала частина у формуванні собівартості продукції", - йдеться в повідомленні.

Щоправда, як підкреслив міністр, аби українцям процес пройшов менш болісно, ​​ціни будуть підвищувати поступово.