Міжнародний день зубного лікаря

Цей день відзначають у багатьох країнах, хоча спочатку він був просто національним святом в Америці. Але традиція дуже швидко поширилася, адже багатьом сподобалося це свято. І не дивно, адже це справді дуже древня професія. З розвитком науки, техніки, медицини, змінювалися тільки методи, але стоматологія залишалася. А самою ключовою подією в розвитку цієї сфери було створення стоматологічного бора Джоном Грінвудом в 1790 році. До речі, цей чоловік – особистий дантист Джорджа Вашингтона. Хоча спочатку його винахід був ручним і тільки через 100 років винайшли бормашину на електриці.

Свята 6 березня, фото: pixabay
Свята 6 березня, фото: pixabay

Національний день заморожених харчових продуктів в США

Люди завжди намагалися продовжити час зберігання продуктів так, щоб не втратити їх харчову цінність. І навіть враховуючи те, що в багатьох країнах клімат для цього не дуже добре підходить, люди навчилися ухитрятися і все одно залишати продукти придатними для вживання на більш довгий термін. Виявилося, що один з найкращих способів – заморожування. Спочатку для цього вирубували брили льоду, але зараз з цим чудово справляється звичайна морозилка. А 6 березня обрали Днем заморожених продуктів, тому що саме в цей день 1930 року почали продавати заморожену їжу. Це сталося в Америці в місті Спрінгфілд.

Свята 6 березня, фото: pixabay
Свята 6 березня, фото: pixabay

Православні свята:

  • Седмиця 1-ша Великого посту.
  • Знайдення мощей мучеників, іже во Євгенії.
  • Мучеників Маврикія і 70 воїнів: Фотіна, Феодора, Филипа та інших.
  • Преподобного Афанасія Павлопетрийского, сповідника.
  • Триває Великий піст.

Маврикієв день

Це свято так назвали, тому що відзначають пам'ять 70 Аламейських мучеників і їх воєначальника Маврикія, які постраждали за те, щоб були християнами. В народі вважали, що саме в цей день обов'язково повертаються ластівки, шпаки і граки. Тому для них насипали скрізь зерна, а також робили шпаківні. Адже приліт птахів означав початок теплої погоди. Але і справою теж займалися – вивозили гній на поля, щоб удобрити землю, але тільки, якщо це не повний місяць і не новий місяць. Також потрібно посіяти горох або ранню капусту, щоб не нападали гусениці.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua нещодавно стало відомо, що в Україні вже є хворі коронавірусом. Українцям розповіли, які заходи будуть вживатися і як збираються госпіталізувати хворих цією страшною хворобою.

Також Знай.ua писав, на дворі березень і пора платити за зимовим рахунками, а за прострочення оплати за газ тепер потрібно буде сплатити ще більше. Українцям підготували штрафи за кожний день прострочення і розповіли, скільки доведеться платити.

Нагадаємо, цей місяць буде насичений православними святами, хоча найголовніше це те, що зараз триває Великий піст перед Пасхою, а значить є заборони на їжу, на справи і думки.