В Україні з 2013 року кількість людей, які вважають "8 березня" звичайним днем, зросла вдвічі і становить 11%. Про це стало відомо після опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" протягом 21-25 лютого.

"77% опитаних мають намір святкувати свято 8 березня цього року. 19% відзначили, що святкувати не будуть. У порівнянні з аналогічним опитуванням 2012 року дещо зросла кількість тих, хто не святкує у цей день. Найбільше таких респондентів на заході країни, серед наймолодшої і найстаршої вікових груп. Цікаво, що серед чоловіків дещо більше респондентів, які мають намір святкувати 8 березня, ніж серед жінок", - йдеться в результатах.

8 березня: джерело: відео з YouTube : відео з YouTube
8 березня: джерело: відео з YouTube

Для більшості опитаних, а саме 68% свято 8 березня є хорошим приводом зробити приємне близьким жінкам. Частіше альтернативу вибирали молодь, жителі сходу та півдня. Водночас 11% вважають 8 березня звичайним днем — з 2013 року їхня кількість збільшилася удвічі і найчастіше це жителі заходу. Цікаво, що жінки (13%) поділяють твердження про звичайний день частіше, ніж чоловіки (8%).

Символом боротьби жінок за свої права цей день вважають лише 9% опитаних, а ще 8% пов'язують його з радянським минулим — це переважно люди старшого віку. Однак, більшість опитаних (87%) не підтримують ідею скасування свята 8 березня, у 2012 році таких було 91%. Підтримують ідею — всього 9% і частіше на заході (18%), водночас навіть тут більшість (73%) не підтримують таку ініціативу.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

8 березня: джерело: відео з YouTube
8 березня: джерело: відео з YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 8 березня: що подарувати мамі або бабусі

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям впарюють букети з могил перед 8 Березня

Також "Знай.ua" писав, що замість паштету гидка рідина — чого ледь не наївся покупець Сільпо, фото