8 березня — день, знайомий всім українським дівчаткам і жінкам. Це свято весни, квітів і подарунків. Найцікавіше, що спочатку цей день зовсім не мав того значення, до якого ми звикли. Його засновники були б дуже здивовані, якби дізналися, як ми його святкуємо.

Міжнародний день всіх жінок святкують у багатьох країнах світу. Але лише на пострадянському просторі йому приділяється особлива увага.

Коли в Україні почали святкувати Міжнародний жіночий день

Як би не відзначали цю відому дату, його історія залишається для багатьох загадкою. Версій щодо початку святкування існує безліч, але всі вони пов'язані з ім'ям Клари Цеткін.

8 березня: як відсвяткувати в Києві, скрін

У 1910 році на Міжнародній конференції жінок-соціалісток у Копенгагені німецький діяч і теоретик жіночого робітничого руху Клара Цеткін запропонувала відзначати Жіночий день 8 березня, що прозвучало як заклик до всіх жінок світу долучитися до боротьби за Рівні права.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

У 1914 році 8 березня вперше відсвяткували в Києві. За час існування свята в Радянському Союзі, це була важлива подія з точки зору підкреслення образу «Нової радянської жінки». Сьогодні ж цей день — справжнє свято весни і жіночності. І незважаючи на те, що останнім часом все частіше йде мова про те, щоб його скасувати, українці зовсім не вважають свято пережитком СРСР. Згідно з опитуваннями, таких всього 9%, на противагу 50% чоловіків, для яких 8 березня — ще один прекрасний привід побатлувати кохану дівчину, маму, бабусю, сестру або колег жінок.

8 березня: як відсвяткувати в Києві, скрін

Ще 20% пам'ятають про те, що 8 березня має також на меті нагадати світові про жіночі права.

Багато школярів відзначать цей день на дитячій вечірці в школі.

А кожна компанія постарається організувати для своїх співробітниць корпоративні вечірки (різні оригінальні заходи і розваги).

Що робити і куди піти в Києві 8 березня

З приводу жіночого свята в Києві будуть організовані гуляння і безліч заходів, присвячених прекрасній половині людства. Вони зачіпають всі сфери життя — від соціальної до культурної.

У цьому році свято випадає на неділю, коли робота вже позаду. Отже, свято може стати можливістю для розслаблюючих вихідних, вільних від рутини повсякденного життя (можна організувати похід в ресторан, клуби та інші заклади). Нижче предсталене корисне керівництво стосовно заходів, які заплановані на неділю 8 березня в Києві.

Почнемо з походу в великі торгово-розважальні центри міста (БЛОКБАСТЕР, Gulliver, Globus, Dream Town та інші). Програма розваг в ТЦ розрахована на різний вік. Тут кожен гість знайде, чим йому зайнятися і неодмінно залишиться задоволеним. У магазинах і бутиках в цей день будуть запропоновані привабливі акції та знижки.

Мережа торгових центрів Епіцентр також розраховує обслужити в цей день якомога більше гостей, тому істотно знизить ціни на свої товари. Зазвичай ця мережа магазинів працює з 7:30 до 22:00, але 8 березня режим роботи може змінюватися.

Крім того, можна сходити з дівчиною на екскурсію по ВДНХ (Виставка досягнень народного господарства).

Кінотеатр

Якщо вам з коханою людиною, сім'єю або друзями подобається спільно дивитися фільми, то варто відзначити весняне свято в кіно. Афіша за тиждень 2-8 березня пропонує цікаві фільми різних жанрів: українську комедію «Побачення у Вегасі» і зарубіжні прем'єри — «Емма», «Гарячі матусі», «#ящетут», «Однією чарівної ночі».

У залах кінотеатрів для вашого задоволення встановлені великі екрани і зручні крісла.

Концерти

На святкові вихідні можна купити квиток на концерт улюбленого виконавця. У цей день вас чекають виступи:

  • Балету Сухішвілі.
  • Концерт Соні Сотник.
  • «Pianoбой. ХICТОРI. Святковий концерт з оркестром».
  • «Леді Епохи Біг-Бенд з Aniko Dolidze Big Band».
  • Lords of the Sound« Love Story».
  • «Класична музика любові».
  • «Джазові історії кохання».

Шоу-вистави

Що стосується шоу-програм, киян чекає:

  • Космічне романтичне 8 марта (в міському Планетарії),
  • Бранч в сукнях із зануренням в космічну історію (в ресторані Vino Grad).
  • Точка G — Generation of improv! (Freedom Hall).
  • Стендап Українською. Влад Капиця. Рожевий Тур (P2B Bar).
  • Stand up про жінок і інших заморочках (Будинок звукозапису Українського радіо).

Відсвяткуйте 8 березня в театрі

У міжнародний жіночий день Київ чекають дві цікаві вистави:

  • Ніч з графом Каліостро (КХАТ) в Українському Домі.
  • «33 постріла» по А. П. Чехову (Театр «Між Трьох Колон»).

Окремо варто звернути увагу на ще дві події в Києві:

  • Майстер клас живопису в Студії творчого резонансу Lady's Painting Party — свято жіночої краси та живопису.
  • Tеатр тіней «TEULIS» в Національній музичній академії Чайковського

Квест-кімнати

Не знаєте, як розважитися з друзями на святкові вихідні? Як вам ідея проходження квест-кімнати? За помірні гроші ви поринете в захоплюючий сюжет, де за обмежений час вам буде запропоновано вирішити безліч завдань. Для проходження квесту необхідно буде задіяти логіку, інтелект. Таке 8 березня ви точно будете обговорювати ще кілька днів.

Музеї

Пам'ятаєте фільм «Ніч в музеї»? Чому б не провести там головний жіночий день? Національний художній музей України як завжди пропонує спеціальні програми на святкування гучних свят.

8 березня в Києві — Національний художній музей, Facebook

Гостей музею чекає цікава інтерактивна екскурсія, можна пройти квест і заслужити оригінальний подарунок. Крім того, організатори пропонують відвідати різні виставки та майстер-класи.

Аквапарк

Басейни, екстремальні гірки, лазні та бари можуть бути частиною одного з найвеселіших святкувань 8 березня в вашому житті.

8 березня в Києві — Аквапарк в Dream Town, скрін

У критих аквапарках ви з гостями зможете відчути себе маленькими хуліганами. На таке святкування можна з легкістю брати з собою дітей і не хвилюватися, що хтось залишиться незадоволеним.

Ще кілька ідей, як догодити своїм близьким жінкам 8-го березня

Погода на 8 березня в Києві очікується досить тепла, але очікується дощ. Незважаючи на це, жіночий день можна відсвяткувати на свіжому повітрі — в кафе під навісом.

Романтичні парки Києва

Можна поїхати в кращі парки Києва (Парк Кіото, парк імені Тараса Шевченка, Володимирська гірка, парк Наталка). Таке святкування обійдеться вам недорого і подарує внутрішнє умиротворення.

8 березня: як відсвяткувати в Києві, скрін

8 березня в Києві — парк Наталка, скрін

Подарунки для жінок

Найпопулярнішими подарунками жінкам на 8 березня залишаються букети квітів (особливо, тюльпани), квіти в горщиках, духи, косметика, ювелірні прикраси (нареченій або дружині), різні сертифікати, оригінальні подарункові набори.

8 березня: як відсвяткувати в Києві, фото з Facebook

Крім того, з доставкою додому можна замовити в подарунок, наприклад, торт і кульки (звичайні або з гелієм).

Останнім часом популярністю користується подарунок «Шкарпетки/або інші речі в банці». Їх можна замовити в інтернет-магазинах, а Нова пошта швидко доставить подарунок вам додому.