Всесвітній день ді-джея

Це свято не те, що не офіційне, це скоріше благодійна акція, яку проводить Міжнародна клубна індустрія з 2002 року. Щорічно проводять тиждень таких акцій, щоб допомогти дитячим організаціям, а цей день – їх кульмінація.

Спочатку захід ініціював фонд World DJ Fund і організація Nordoff Robbins Music Therapy. Вона використовує музику, щоб лікувати дорослих і дітей. Тому весь прибуток, який сьогодні отримають клуби, ді-джеї, радіостанції, направляють у різні міжнародні дитячі фонди.

День землевпорядника України

Це українське професійне свято, яке відзначають не завжди 9 березня, а у другу березневу суботу кожен рік з 2000 року. Дату встановив своїм Указом Президент України у 1999 році, щоб підтримати ініціативу Держкомітету країни по земельних ресурсах і Союзу землевпорядників.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

День вчителя в Лівані

Цей день вважається одним з найулюбленіших професійних свят, який користується не тільки визнанням, але й великою популярністю. У Лівані цей день починають святкувати ще 3 березня, відзначають весь тиждень і кульмінація припадає на 9 березня.

День народження Тараса Шевченка

Надзвичайно талановитий український поет і художник, прозаїк і етнограф, вільно працювавший як українською, так і російською мовами, Тарас Григорович Шевченко, народився 9-го березня (за старим стилем 25-го лютого) 1814-го року в сім’ї кріпосного селянина, який мешкав у селі Моринці, Київської губернії, що нині є Черкаською областю. Не важко здогадатися, що за народженням він був таким же рабом, як і його батьки, які незабаром покинули його, залишивши цей світ на суд Божий.

Пам'ятник Тарасу Шевченку, фото pxhere.com
Пам'ятник Тарасу Шевченку, фото pxhere.com

Чи міг тоді хто передбачити, що ім’ям цього хлопчиська колись стануть називати деякі кораблі, друкувати його зображення на державних грошових купюрах, поштових марках, ставити йому розкішні пам’ятники і численні меморіальні таблички, випускати на його честь ювілейні монети і засновувати всілякі премії?

Народні прикмети на 9 березня

Православні свята:

  • 3-я приуготовительна седмиця Великого Посту. Сирна седмиця суцільна. Виключається м'ясна їжа.
  • Преподобного Еразма Печерського.
  • Всіх преподобних отців, що в подвигу просяяли.

Іменини в цей день

Іван, Іларіон.

Обязательно подпишись на наш канал в Viber, чтобы не пропустить самое интересное

Напомним, что НБУ накануне 8 марта сообщил украинцам о закрытии банков.

Ранее стало известно, что эксперт сказал, как крепкий алкоголь может спасти от коронавируса.

Также, Знай.ua сообщил что возле Верховной Рады кто-то закопал останки человека.