В Україні змінять систему нарахування платежів за комунальні послуги: плату за власне самі послуги відділять від їх адміністрування.

Про це повідомляє ТСН.

Нова система інформування споживачів комунальних послуг “постукає” до усіх жителів багатоквартирних будинків з 1 травня. Якщо зараз середньостатистична родина, яка проживає у багатоквартирному будинку отримує від 7 до 10 квитанцій, то вже з травня кількість квитанцій може збільшитись до 12.

Комунальні тарифи, скріншот: YouTube
Комунальні тарифи, скріншот: YouTube

Планується розділення у найменуванні кожної послуги. Так, якщо зараз приходить квитанція за воду з формулюванням “водопостачання”, то з травня цю послугу розпишуть детально: власне за спожиту воду, абонентську плату, перевірку лічильника, обслуговування водопровідної системи тощо. Це стосується не лише платіжок за воду, але й за опалення, гарячу воду та світло. Наразі ще невідомо чи усі ці графи розмістять на одному бланку, чи надрукують нову квитанцію на кожен пункт.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Такий розподіл допоможе налагодити контроль у системі. Адже тепер кожен багатоквартирний будинок матиме власний індекс за кожну послугу, розрахований спеціально для нього.

Окрім того, форма правління будинком, організації, які обслуговують його також відіграватимуть роль як у перерахунку, так і оформленні платіжок. Тому до 1 травня є час активізуватись та покращити форми управління багатоквартирним будинком, у якому ви проживаєте, щоб зменшити ціну на комунальні послуги.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українець побудував "розумний дім" і забув про комунальні борги, відео.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для українців планують суттєво знизити навантаження платежів за комунальні послуги.

Також "Знай.ua" писав, що українців чекає ноу-хау при оплаті комунальних послуг, як зміниться подвійна комісія.