Вибрати блендер - не просте діло, незважаючи на те, що на ринку можна знайти сотні пристроїв на будь-який смак і гаманець. Який саме блендер варто купувати, щоб не переплачувати і при цьому комфортно його використовувати? Скільки коштує надійний кухонний друг і якій марці віддати перевагу?

Відповіді на ці та багато інших актуальних питань, що виникають перед будь-яким домогосподарками або домогосподаркою, ви знайдете в цьому матеріалі.

Види блендоров: який варто вибрати?

Блендер: скріншот з відео на YouTube
Блендер: скріншот з відео на YouTube

Якщо ви думаєте, купити блендер, то вам варто спочатку дізнатися, який краще саме для вас? - погружний або стаціонарний? Чим вони відрізняються?

Кращий варіант для виконання незначних кухонних завдань - погружний блендер. Користуватися ним зможе і маленька дитина, так як він компактний, багатофункціональний і потужний. Для чого потрібен погружной блендер? - Для виконання більшості побутових завдань.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

До його достоїнств варто віднести компактність, так як з його допомогою можна ізмельчати навіть найменші порції продуктів, а його чаша підходить для будь-яких страв. Найчастіше такі блендери оснащені безліччю зручних насадок, однак вони мають і недоліки. Стаціонарний блендер потрібно постійно тримати в руках, а якщо ви будете не обережні, то розбризкаєте продукти по всій кухні.

Робити вибір на користь погружного блендера - логічно, так як він володіє універсальним функціоналом і по суті, дублює цілий кухонний комбайн. При його допомозі можна легко і швидко приготувати пюре, фарш, смузі, можна змолоти каву, подробити лід і зробити багато іншого. Подібний пристрій легко зберігати, так як він не займає багато місця на кухні. Сам блендер - маленького розміру, а в комплекті з ним йдуть численні насадки, подрібнювачі, віночки і насоси. З подібним пристроєм можна зробити все на кухні, при цьому, його легко мити і перевозити при необхідності.

Стаціонарний блендер робить все те саме, що і погружний, але в ще більших кількостях. Що таке стаціонарний блендер і як він відрізняється від погружного? Має іншу форму і обсяги, ніж погружний і відрізняється більш стабільною роботою, так як при взаємодії з ним не потрібно стежити за власними діями і боятися, що забрудниш всю кухню.

Стаціонарний блендер може не тільки подрібнювати, а й виконувати інші завдання: молоти м'ясо, фрукти, овочі, каву, лід, ягоди. Хороший апарат для любителів смузі, пюре, супів-пюре. Пристрій правильно використовувати при постійному готуванні на багато людей, так як він ідеальний для вирішення побутових завдань у великих обсягах.

Блендери даного типу не потребують вашого контролю, так як ви можете задати програму і відлучиться у своїх справах. Однак вони досить громіздкі, вимагають багато місця на кухні і складні при митті і транспортуванні.

Інструкція по вибору погружного блендера

Блендер: скріншот з відео на YouTube
Блендер: скріншот з відео на YouTube

Яку потужність вибрати?

Якщо ви хочете робити не тільки смузі, але і інші страви та напої, то вам потрібно вибирати блендер з певними значеннями потужності. Кращі сучасні пристрої мають варіацію потужності обсягом від 140 до 2000 Вт. Відзначимо, що згідно з численними відео від різних експертів, від потужності залежить швидкість обробки продуктів і ступінь нагріву. Грубо кажучи: чим потужніший пристрій, тим швидше приготування і менше шансів перегріти блендер. Поради в мережі також дають привід вважати, що потужним занурювальним блендером компактного розміру можна змолоти кілограм фаршу і близько півкіло кавових зерен.

Вибір блендера можна полегшити, визначивши для себе завдання, які ви будете вирішувати за його допомогою. Зокрема, для роботи з м'якими продуктами досить купити блендер потужністю 450 Вт. Якщо вдома вам потрібно колоти лід, горіхи, молоти м'ясо і вирішувати інші завдання, то варто купувати пристрій потужністю від 600 до 800 Вт.

Якщо ви хочете подрібнити будь-який продукт в будь-якій кількості, то вам варто купувати пристрій професійного типу потужністю від 1 000 Вт. Відзначимо, що подібні блендери будуть коштує значно дорожче базових.

Яким матеріалами віддати перевагу?

У блендері будуть перероблятися різноманітні продукти, а це значить, що він повинен бути зроблений з безпечних і міцних матеріалів. Збивати доведеться насадкою, так що простежте, щоб вона була зроблена з високоякісних матеріалів. Крім того, в ідеалі вона повинна бути металевою. Найякісніший матеріал дозволить збивати продукти і рідини найвищих температур, а вам - не боятися за його збереження і якість продуктів. Крім того, якісна насадка не фарбується в кольори продуктів і не отримує механічних пошкоджень.

Які швидкості і режими повинні бути у ідеального блендера?

Найзручніший кухонний блендер - це той, що має до 30 швидкостей. Занурювальні блендери зручні лише в тому випадку, якщо при їх використанні можна налаштувати швидкість руху ножа по своїх потреб. У таких блендерах найлегше добитися потрібного ступеня подрібнення продуктів і при цьому, не забруднити кухню.

Для базових потреб вистачить пристрою з 1 - 2 швидкостями, для більш різноманітних - 5 - 8 швидкостей. До 30 швидкісних режимів, як правило, потрібно для вирішення професійних кухонних завдань.

Які саме потрібні насадки?

Блендер: скріншот з відео на YouTube
Блендер: скріншот з відео на YouTube

Вивчаючи моделі різноманітних блендерів, легко заплутатися в їх численних насадках. Зокрема, які з них потрібні напевно? Короткий огляд дає привід вважати, що для базового готування досить мати три насадки: подрібнювач, віночок і сам блендер. Крім того, в господарстві також стане в нагоді насос для відкачування повітря з запечатаних продуктів.

Який тип живлення повинен бути у ідеального блендера?

При виборі блендера варто звертати увагу не тільки на потужність, але і тип живлення. Експерти радять вибирати пристрої зі шнуром, довжиною до 1,5 метрів. Однак, якщо ви зараховуєте себе до мобільних господарів або господарок, то для вас буде зручним бездротової варіант блендерів.

Інструкція по вибору стаціонарного блендера

Блендер: скріншот з відео на YouTube
Блендер: скріншот з відео на YouTube

Потужність апарату

Стаціонарний блендер відрізняється від погружного більшою потужністю. Він повинен бути відповідним для вирішення широкого кола завдань і мати потужність від 250 до 1 500 Вт.

Для фанатів фітнесу та здорового харчування досить буде пристроїв з потужністю до 500 Вт. Збити ж ягоди чи лід подібним пристроєм не вдасться. Для цього вам буде потрібно блендер, потужністю до 1000 Вт.

Швидкість роботи і режими

Блендер: скріншот з відео на YouTube
Блендер: скріншот з відео на YouTube

Відгуки про стаціонарні блендери дають привід припускати, що для нормальної роботи він повинен мати до 10 швидкостей, не дивлячись на те, що найбільш дорогі професійні пристрої мають до 20 режимів роботи. Якісний блендер повинен на низькій швидкості рубати крупно, а на високій переламувати все в пюре.

Для вирішення побутових завдань досить і 4 швидкостей, якими володіють всі якісні пристрої. Крім того, в наші дні блендери, як правило, мають ще два режими: турбо і імпульсивний. Навіщо вони потрібні? Перший - для прискорення роботи, другий - для уникнення перегріву і псування пристрою.

Матеріали і шкіра

Всі типи блендерів повинні бути створені з якісних матеріалів. У стаціонарних блендерах повинні бути висококласними, як мінімум, два ножі. Потрібно враховувати, що для вирішення різноманітних завдань потрібні різноманітні ножі, які повинні мати різні форми: пряму і вигнуту. Для вирішення більшості завдань підійде такий матеріал, як нержавіюча сталь.

Чаша: обсяги і матеріал

Найбільше при виборі блендера, як правило, звертають увагу на чашу. Чим вона більше - тим більше продуктів може в неї вміститься. При покупці, як правило ми вибираємо пристрій в залежності від його компактності і потреб сім'ї. Якщо місця багато і членів сім'ї також, то вибирайте пристрій з чашею до 2 літрів. Якщо ж ви живете самі і готуєте в невеликих обсягах, то вам буде досить чаші об'ємом до 300 мілілітрів.

Рекомендації в мережі говорять, що для тих, хто готує в блендері дитяче харчування з головою вистачає чаші на один літр.

З якого матеріалу взяти чашу? - Пластик або метал? Якщо ви будете працювати з гарячими рідинами, то вам варто зупинити вибір на металевій чаші, незважаючи на те, що вона дорожча. Взяти пластикову краще тим, хто, як правило, працює з холодними продуктами і соками.

Корпус: його матеріали

Блендер: скріншот з відео на YouTube
Блендер: скріншот з відео на YouTube

У блендері важливий не тільки подрібнювач, але і його корпус, який повинен бути створений з якісного матеріалу. Купувати варто вироби, що гарантують безпечне використання терміном до 3 років. Потужний апарат не пропрацює довго в неякісному корпусі.

Вивчаючи характеристики, пам'ятайте, що якісний блендер повинен бути створений з дорогого промислового пластика або ж металу. Купувати пластик варто в тому варіанті, якщо ви впевнені, що не будете використовувати його кожен день і він не буде піддаватися значним навантаженням.

Вибирати металеві блендери потрібно тим, хто не економить на виробах і знає, що його апарат буде піддаватися можливим ударам та значним навантаженням.

Які вибирати блендери?

Блендер: скріншот з відео на YouTube
Блендер: скріншот з відео на YouTube

Яка кухонне начиння підійде саме вам? - На це питання немає чіткої відповіді. Ви повинні точно знати, що саме будете робити за допомогою свого пристрою і відштовхуватися від власних завдань.

Порівняння між різними моделями не зовсім вірне, так як вони покликані вирішувати конкретні домашні справи, які у всіх різні. Якщо вам потрібен блендер для створення коктейлів і смузі, то беріть недорогий пристрій з базовою комплектацією.

Якщо ж вам потрібно молоти фарш, робити крем-супи та інші страви, то придбайте блендер середнього сегмента.

У разі того, якщо ви професійний кухар або хочете спробувати себе на цій ниві, то беріть виключно професійні пристрої.