Порушення правил дорожнього руху тепер будуть фіксувати за допомогою камер відеоспостереження. Поки на дорогах України їх встановили лише 50 штук, а проєкт є пілотним. Вони з'явилися на дорогах у Києві, Одеській області та на деяких трасах. Всього планується поставити близько тисячі таких камер.

Зараз система автоматичної фото та відео фіксації порушень правил дорожнього руху працює в тестовому режимі. За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, перший місяць цієї роботи пілотний та порушників будуть тільки інформувати і попереджати. Однак незабаром ця система запрацює повноцінно, і водії будуть отримувати штрафи. "Через місяць-півтора буде повноцінно працювати система і будуть надходити ці знамениті "листи щастя", - заявив Криклій.

На думку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, фото і відео фіксація є "єдиним шляхом" для скорочення трагічних ДТП, жертвами яких в тиждень стають до 50 осіб в Україні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, шкільну програму поповнить новий предмет, чим навантажать учнів додатково.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українців попередили про нові ПДР і штрафи.

Також портал "Знай.ua" писав, що в Україні набули чинності штрафи для пішоходів.