У Києві в рамках проекту "Безпечне місто" вже встановили близько 7 тисяч камер відеоспостереження.

Про це повідомили у прес-службі КМДА.

Відзначається, що нові пристрої зможуть розпізнавати автомобільні номери ту обличчя людей. Більше того у столичній владі вже підтвердили, що частина зі встановлених камер будуть призначені для фіксування порушення ПДР, а сама система може запрацювати вже у цьому році.

Адже профільний закон, який регламентує розсилку "листів щастя", вже вступив в силу, технічна база теж майже готова.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

При тому, що кожна зі встановлених камер зможе фіксувати сотні чи навіть тисячі порушень ПДД кожного дня.

Серед основних проблем - прийнятий Верховною Радою закон прямо вказує на те, що винним в порушенні правил дорожнього руху, зафіксованому на камеру, є власник транспортного засобу, а не водій, який скоїв правопорушення.

Разом з тим варто відзначити, що українські народні депутати нарешті всі повернулися з відпусток і курортів. І ось вже пару тижнів, як приступили до роботи. Як відомо, наші парламентарії звикли працювати в комфорті, тому апарат Верховної Ради намагається всіма можливими способами доставити їм задоволення. Наприклад, готельний комплекс "Київ" або як в народі його називають готель для депутатів, вирішив побалувати слуг народу елітним алкоголем.

400 тисяч на випивку

У державних закупівлях prozorro з'явилося кілька тендерів від державного підприємства "Готельний комплекс "Київ" Управління справами апарату Верховної Ради. І вони не могли не зацікавити кореспондентів Знай.ua

Першим з'явився тендер на закупівлю 235 пляшок елітного алкоголю. З бюджету буде виплачено майже 200 тис. гривень на те, щоб депутатам смачно пилося. І треба сказати, у наших парламентаріїв "губа не дурна", п'ють вони тільки дорогі напої.

Але так як серед нардепів є не тільки чоловіки, але і жінки - то Управління справами апарату ВР також вирішило закупити і вино з шампанським. За 626 пляшок доведеться заплатити без двох тисяч 200 тисяч гривень.

Закуска градус краде

Звичайно, випити майже 1000 пляшок без закуски дуже складно. Тому з'явився і третій тендер, де йде замовлення на м'ясо. Для депутатів замовили трохи більше тонни бекону, шинки і різних ковбас. На всі ці м'ясні делікатеси також з бюджету піде майже 200 тис. гривень.

Нагадаємо, Вакарчук може увійти в історію України, сказавши "ні" Порошенку.

Як повідомляв "Знай.ua", нардеп прийняв дивний виклик Морозова.

Також "Знай.ua" писав, що Савченко йде в президенти.

"Листи щастя" і евакуатори - чи запрацювали зміни в законі про паркування?