Це народний свято називають Василем Капельником, тому що в православ'ї відзначають день Василя Декаполита. Ще день часто називали або Василем Теплим, або Василем сповідником, або Василем Древорубом. Як раз була весняна крапель, скрізь чути було як тане сніг, тому й день отримав свою другу частину назви.

Чого не можна робити

Є прикмети, що у цей день не можна виходити з дому, поки не помолитеся. День і так, за повір'ями, дуже нещасливий, тому обережність не завадить. Якщо хочете уберегтися від різних неприємностей, то варто брати з собою амулет від пристріту, негативу і бід. Багато повір'я і прикмети цього дня пов'язані з водою і вогнем. Не варто лити в багаття воду, коли будете його гасити, а плювати тим більше не можна. Інакше ви заробите так собі проблеми з суглобами, а на губах з'являться гнійнички. Коли будете розпалювати багаття, не можна голосно розмовляти, сваритися. Коли стоїте біля вогню, нічого не обіцяйте. Це ви точно не зробите, як би не старалися. Коли розчісуєте волосся, і зберете волосся з гребінця, то не кидайте їх у вогонь, інакше вас чекають часті мігрені.

Свята 12 березня, фото: pixabay
Свята 12 березня, фото: pixabay

Є й побутові прикмети і заборони. Не скупіться, щоб не пішло від вас везіння. Проявіть щедрість і отримаєте тысячекратное відплата. Також не підмітайте підлогу, так як можете вимести і вдома все щастя і здоров'я. Але ось мити підлогу можна. Постарайтеся не лінуватися, а продуктивно провести день. Тоді святий Василь дасть вам удачу, достаток і здоров'я.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua виявилося, що таргани не тільки неймовірно живучі, але ще і дуже давні комахи. Вчені розповіли, чи бігали вони поміж динозаврами і ще кілька цікавих фактів, які ви навряд чи знали.

Також Знай.ua писав, внаслідок «карантину» через коронавірус українцям, щоб не починали панікувати при кожному кашлі, повідомили, як правильно відрізняти цю страшну хворобу від звичайної алергії, астми або грипу.

Нагадаємо, Андрій Демченко повідомив, що в Україні вже закривають майже всі пропускні пункти. І справа не тільки в сполученні з Італією, виїхати машиною за кордон буде теж дуже важко. У всьому винен коронавірус.