Українське законодавство передбачає, що підрахунок пенсійних виплат проводять з урахуванням трьох чинників: розмір середньої зарплати по країні, розмір індивідуальних внесків до Пенсійного фонду із зарплати і кількість страхового стажу.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного з українських телеканалів.

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

Також відомо, що в Україні пенсійний вік для жінок зараз визначається залежно від дати їх народження. У 60 років жінки зможуть вийти на пенсію в 2021 році. Право на пенсію за віком мають жінки 1961 року народження і старші після досягнення ними такого віку:

-Пільговий стаж. Такий стаж зараховується тим, хто працював на підприємствах протягом повного робочого дня і стикався з шкідливими і небезпечними умовами праці.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

-Страховий стаж. Такий вид стажу представляється собою певний відрізок часу, протягом якого особа підлягала загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачувалися внески в сумі не менше мінімального страхового внеску.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

-Спецстаж. Спеціальний стаж виглядає як сумарна тривалість певної трудової діяльності на відповідних видах робіт, що дає право на дострокове призначення трудової пенсії.

-Загальний (трудовий) стаж. Його підраховують відповідно до записів у трудовій книжці (до 1.01.2004 року).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як продати автомобіль швидко і вигідно.

Як повідомляв Знай.uа є все і худнути — топ-8 продуктів, які творять дива.

Знай.uа писав, пішов за букетом - у Харкові зник галантний чоловік у військовій формі.