Журналіст Богдан Амінов після відрядження у Чернівці, де вже був зафіксований випадок коронавірусної інфекції COVID-19, розповів про хаос на кордоні України і нездатність влади і суспільства забезпечити необхідні міри захисту.

Своїми спостереженнями Амінов поділився на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Перш за все, журналіст відзначив відсутність належного скрінінгу на коронавірус на кордоні. "Перевірка температури на українському кордоні - це фікція. Безконтактні термометри показують що-завгодно, але не 36,6. Вважається в порядку речей, коли на термометрі вискочить 33,6 або 32. Представили якість скринінгу? Слава Богу, хоч медична бригада чергує", - стверджує Амінов.

"Якщо у тебе температура 37,6 і ти прямо заявляєш, що тільки що повернувся з Італії - ніякого карантину не буде. На кордоні заїжджали при мені люди з температурою від 37. Все, що потрібно - дати їм пам'ятку про самоізоляції. До температури 37,9 ніхто на карантин не відправляє. Це, до речі, по інструкції", - продовжує очевидець.

В Україні виявили коронавірус - скріншот YouTube
В Україні виявили коронавірус - скріншот YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Варто зазначити, що Всесвітня організація охорони здоров'я висловила сумнів у ефективності температурного скрінінгу у боротьбі з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2. Однак це все ж один з доступних варіантів реагування.

Також журналіст поскаржився на порушення в карантинному відділі: "Карантинна зона в інфекційному відділенні, де вже двоє хворих коронавірусом, це взагалі треш. На 8 березня вусатий дід залетів туди без маски та інших засобів з букетом квітів і погуляв там близько півгодини. На запитання не відповідав, дуже розізлився, коли побачив камеру. І це ми там тільки пару годин були".

"Коли брали аналізи у людей з підозрою на коронавірус жінка з лабораторії також забігла туди і назад без ніякої дезінфекції, масок, бахіл і тд. Але, ясна річ, вона контактувала з можливими переносниками і тими, хто контактував з можливими переносниками. Жартувала зі своїм водієм, що її запобіжний захід - це 100 грамів горілки. Двері в карантинну зону теж забула закрити - вони так і були ще відкриті більше години", - додав Амінов.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Чемпіонат Іспанії призупинили через коронавірус, подробиці.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ВООЗ оголосила китайський коронавірус глобальною пандемією – "Найсерйозніша загроза світу з 1918-го".

Також "Знай.ua" писав, Covid-19: як організм чоловіків і жінок реагує на коронавірус, і хто ризикує найбільше.