Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) визнала спалах китайського коронавіруса Covid-19 глобальною пандемією. Про це заявив глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреисус на брифінгу в середу, 11 березня.

"ВООЗ цілодобово оцінює цю спалах, і ми глибоко стурбовані як тривожними рівнями поширення і серйозності, так і тривожними рівнями бездіяльності. Тому ми зробили оцінку, що Covid-19 можна охарактеризувати як пандемію", - заявив він.

За словами доктора Річарда Прачетта, який очолює розробку вакцини в Британії, коронавірус – "найсерйозніша загроза світовій охороні здоров'я з 1918-го року".

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Варто відзначити, що пандемія – сильна епідемія, яка означає поширення інфекційного захворювання на всій території країни, територію суміжних держав, а іноді й багатьох країн світу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус захоплює Україну, скільки людей насправді вже підхопили смертельну хворобу.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні введуть карантин через коронавірус - що зміниться в найближчі дні.

Також Знай.uа писав, що Кличко обіцяє закрити метро в Києві: озвучено причини.