Медики назвали хвороби, які підвищують ризик при захворюванні коронавірусом. Виявляється, що для здорових людей смертність при захворюванні коронавірусом менша як 1%, але при наявності супутніх захворювань ризики сильно зростають.

На першому місці знаходяться серцево-судинні захворювання, при їх наявності смертність від коронавірусу зростає до 10.5%. Наступними йдуть діабет (7.3%), хронічні респіраторні захворювання (6.3%), гіпертонія (6%) та рак (5.6%).

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Варто нагадати, станом на 10 березня 2020 року у світі зареєстровано 114544 хворих на новий китайський коронавірус. 64 034 особам на цей момент вдалося одужати, а 4 026 осіб померли.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що наразі в розробці знаходиться понад 20 вакцин проти Covid-19. Водночас у Британії шукають добровольців, які за 3500 фунтів ($4500) будуть готові заразитися коронавірусом, щоб допомогти знайти вакцину від нової хвороби.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Хвороби, які ускладнюють перебіг коронавірусу, скріншот
Хвороби, які ускладнюють перебіг коронавірусу, скріншот

Поширення коронавірусу на 10.03.20
Поширення коронавірусу на 10.03.20

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше