У Британії шукають добровольців, які за 3500 фунтів ($4500) будуть готові заразитися коронавірусом, щоб допомогти знайти вакцину від нової хвороби. Людям доведеться жити в карантині в лабораторії у східному Лондоні.

Зазначається, що добровольців буде заражено двома поширеними, але менш серйозними, штамами вірусу, який сьогодні убив понад 3500 осіб у всьому світі. Компанія Hvivo, якій належить лабораторія інноваційного центру Queen Mary BioEnterprises в Уайтчепелі на сході Лондона, заразить групу з 24 добровольців штамами вірусу 0C43 і 229E.

коронавірус з Китаю, фото: gettyimages
коронавірус з Китаю, фото: gettyimages

Волонтери будуть перебувати в ізоляції протягом двох тижнів. Їх дієта також буде обмежена. Найефективніші ліки та вакцини потім будуть застосовуватися на реальних пацієнтів. Вважається, що віруси 0C43 і 229E викликають дуже легкі респіраторні симптоми і не такі серйозні, як "вбивця" Covid-19. Дослідники припускають, що вакцина, яка може боротися з цими штамами, зможе зупинити коронавірус.

Однак, спершу плани компанії Hvivo повинні бути узгоджені з Агентством з регулювання лікарських засобів і виробів медичного призначення Великобританії до початку тестування. Даний експеримент є частиною всесвітньої гонитви за $2 мільярди з пошуку вакцини від смертельно небезпечного вірусу.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Коронавірус в Україні, скріншот: YouTube
Коронавірус в Україні, скріншот: YouTube

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що в розробці знаходиться понад 20 вакцин проти Covid-19. Варто зауважити, що експеримент Hvivo привернув увагу китайських фармацевтичних фірм, які будуть вкладати гроші в дослідження.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше