У п'ятницю, 13 березня, з'явилася інформація про те, що в Україні батькам дітей до 14 років дозволили перейти на скорочений робочий день через введений карантин. Так, з сьогоднішнього дня вони мають право працювати на 2-3 години менше належного.

Крім того, з'явилася можливість взяти відпустку за свій рахунок, якщо дитині потрібен нагляд на час карантину.

Варто уточнити, що з 12 березня по 3 квітня у всіх навчальних закладах та дитячих садочках оголошено карантин через загрозу поширення коронавіруса Covid-19.

школярі, фото GettyImages
школярі, фото GettyImages

Якщо у співробітників двоє дітей до 15 років, вони можуть під час карантину використати додаткову оплачувану відпустку тривалістю до 10 днів.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що мер Києва Віталій Кличко прокоментував своє рішення про введення карантинних заходів в місті у зв'язку із загрозою поширення коронавіруса.

Як повідомляв портал Знай.uа, інфекціоніст Ольга Голубовська заявила, що хвора коронавірусом 71-річна пенсіонерка у Житомирській області померла.

Також портал Знай.uа писав, що через пандемію коронавіруса і карантин Україна закриває кордон для іноземних громадян. Рішення набуде чинності через 48 годин.