В це народний свято відзначають день Авдотьї Весновки, який у православ'ї означає день вшанування Євдокії Іліопольської. Вона була ігуменею. Також день часто називають просто Авдотья, Авдотья Плющиха або Євдокія Свистунья. Саме в цей час починали співати веснянки.

Чого не можна робити

Постарайтеся не виходити з дому, щоб вітер не забрав вас до себе. Він може повалити дерево або бурульку на людину. Перед тим, як будете виходити, перехрестіться три рази перед дверима. Виходити треба лівою ногою. Не заправляйте нічим кашу, тільки медом, інакше на вас нападуть великі неприємності. Не купуйте кімнатні квіти, так як вони не будуть у вас жити довго, а енергію сім'ї заберуть. Але можна купувати герань, тому що її любить Домовик. Продавцю дайте більше грошей і залиште здачу. Герань поставте на схід.

Не йдіть проти вітру, щоб не заробити собі важкі хвороби. Не купуйте одяг, тому що вона не принесе радості, і не штопайте шкарпетки, щоб не зашити свій щасливий шлях. Також не піднімайте гроші і не пришивайте гудзики, так ви можете пришити чужі клопоти, які вам точно не потрібні.

Свята 14 березня, фото: pixabay
Свята 14 березня, фото: pixabay

Прикмети цього дня:

  • Якщо собака качається по землі, значить скоро буде потепління.
  • Дощ у цей день говорить про мокрому літу.
  • Якщо на вулиці довгі бурульки, то весна буде довгою.
  • Пішов сніг 14 березня, значить не варто чекати тепла.
  • Така ж погода, як в цей день, буде в липні.
  • Гусак вирішив почистити пір'я, значить буде холодно.
  • Якщо ви захворіли в цей день, то швидко одужаєте.
  • Заметіль і снігопад говорить про гарний врожай пшениці.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua, інфекціоністи повідомили про першу смерть від коронавіруса в Україні. Навіть карантин тут вже був безсилий. Тепер будуть робити ще додаткові заходи безпеки.

Також Знай.ua писав, ПриватБанк згадав про бабусь і дідусів і тепер намагається просувати для них свої продукти. Крім того, один з найбільш відомих банків країни звернувся до клієнтів з незвичайним, якби не час, проханням.

Нагадаємо, в McDonalds більше ні ногою. І справа не тільки в відсутності масок у персоналу, масовості відвідування цих закладів, веганстві або нездоровій їжі. Фастфуд перетворився просто на звалище сміття.