Відомо, що валютний ринок продовжує лихоманити. Тиск на гривню посилюється, а спекулятивна гра "на підвищення" в самому розпалі. Про це повідомляє "Мінфін".

Курс гривні, скріншот: YouTube
Курс гривні, скріншот: YouTube

Так, головна мета спекулянтів - зростаючий ажіотаж. Події дають їм повну свободу. На міжнародних ринках черговий обвал котирувань євро (приблизно до 1,1118 долара за євро, що після недавніх 1,14 — суще покарання для міжнародних ринків), то РНБОУ закриває на 2 тижні в'їзд іноземців до країни через китайський коронавірус. Загалом — приводів покачати ринок і полякати народ вистачає, а спекулянти активно цим користуються.

На сьогоднішній день на торгах знову було гаряче. Незважаючи на зниження залишків на коррахунках банків ще на 5,3 мільярда гривень до 46,3 мільярда — охочих як клієнтів, так і самих банків купити валюту не зменшується.

Національний банк лише сповільнив падіння гривні. Розгорнути ринок у бік стабілізації ситуації поки не вдалося. Застосовував вчорашню тактику — в першу чергу вийшов з аукціоном з продажу до $200 мільйонів з подачею конкурентних заявок до 12:30. За фактом, продав $63,70 мільйона за ціною відсікання не нижче 26,03 гривень за долар, а потім багаторазово, використовуючи інтервенції через Matching і підвищуючи з кожним виходом курс продажу.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обмін валют, фото Facebook НБУ
Обмін валют, фото Facebook НБУ

Починав продавати за 26,03 (аукціон), продовжив за 26,15 гривень, а під кінець торгів і 26,19. Згідно зі спостереженнями "Мінфіну", продав всього з урахуванням аукціону до $120-150 млн. Це лише частково стримало просідання гривні на ринку і створює серйозний заділ для нової спекулятивної гри "на підвищення" вже на наступному тижні.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Національний банк України ввів в обіг банкноту номіналом 200 гривень оновленого дизайну.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Україну заполонили фальшиві доларові купюри.

Також "Знай.ua" писав, які загрози стоять перед Україною через ситуацію на валютному ринку.