Для тих українців, які влітку планують відправитися у відпустку в теплі краї, з'явилися вельми тривожні новини. Так, у зв'язку з поширенням коронавірусу, за перші два тижні березня 2020 року, спостерігається спад продажів путівок на 50-60%.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного з українських телеканалів.

Туроператори кажуть, що в першу чергу, просіло раннє бронювання турів на літо, практично до нуля знизився інтерес до Італії. При цьому Єгипет і Туреччина домінують в уподобаннях українців. Турецька влада вже заявила про перенесення туристичного сезону. А Єгипет поки жодних обмежень не встановлював, але може це зробити в будь-який момент.

Піщані пляжі, скріншот: YouTube
Піщані пляжі, скріншот: YouTube

"У людей паніка, працівники туризму несуть збитки. От тільки за останні кілька днів деякі оператори вводять страховку або гарантують, що у разі чого буде ануляція без штрафних санкцій", – каже Юлія Монастирьова, власниця однієї з туркомпаній.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Фото з аеропорту "Бориспіль": Інформатор
Фото з аеропорту "Бориспіль": Інформатор

"Мертвий сезон" і обвал цін на путівки

У той же час, буквально за останній тиждень ціни на тури впали на 30%, зазначають туроператори. При цьому туроператори сподіваються, що коронавірус має сезонний характер і будують плани виходячи з того, що протягом місяця-півтора ситуація повністю стабілізується. Українці почали повертати куплені путівки і здавати квитки на літаки через поширення коронавірусної інфекції.

За словами власниці туристичної фірми Юлії Мартинюк, чимало українців повертають вже оплачені путівки, тому що не впевнені, що країни не закриють свої кордони.

"Такого за 12 років роботи я ще не пам'ятаю. На травневі свята, на літній період люди бояться, і майже нічого не бронюють. Десь приблизно 10% від звичайних продажів зараз продається", - розповіла вона.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коронавірус забрав життя рідної людини Макгрегора, спортсмен в глибокому траурі.

Як повідомляв Знай.uа охоплена коронавірусом Італія бореться з епідемією гумором і лопатою - ось як треба пити каву.

Знай.uа писав, Роналду "зустрівся" з коронавірусом і почав благати людей про головне - "Втратив близьких".