Карантин привів до різкого подорожчання продуктів в Україні. Експерти повідомляють, що найсильніше ціни злетіли на "противірусні" овочі – цибулю та часник.

На сайті Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва наголошується, що всього за кілька днів цибулю виріс у ціні в два рази (з 6 до 12 гривень). При цьому запаси цього овоча закінчуються, оскільки Україна його активно експортувала в країни Близького Сходу, Румунію і Молдову. Тиждень тому часник коштував від 45 гривень за кілограм, а зараз вже 50-60 гривень.

Посів цибулі, фото: podkormka.guru
Посів цибулі, фото: podkormka.guru

Також дорожчають мед, настоянка прополісу і настоянка воскової молі. На сьогодні оптова ціна меду тримається на рівні 25 гривень за кілограм, але експерти прогнозують підвищення ціни через великий попит.

Вартість інших овочів, на щастя, майже не змінилася. Оптова ціна на моркву коливається в межах 2-3 гривень, кілограм капусти – до двох гривень. Картопля трохи піднялася в ціні, на одну гривню, але, на думку експертів, це через виснаження запасів, а привезти з Білорусі зараз немає можливості.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Картопля, KustRoz
Картопля, KustRoz

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні зросла кількість випадків зараження китайським коронавірусом Covid-19 до 18 людей.

Як повідомляв портал Знай.uа, українців залишили без зарплат у розпал карантину.

Також портал Знай.uа писав, що Комаровський дав цінні поради батькам на час коронавірусу.