Радник глави МВС Іван Варченко анонсував посилення карантинних заходів і введення надзвичайного стану в Україні.

"Як Україна переможе коронавірус? Виходячи із світового досвіду, прогнозую: у найближчі дні в Україні повинні бути введені заходи надзвичайного стану. По всій території країни", - написав він у Facebook.

Варченко заявив, що введення режиму надзвичайної ситуації в Київській, Чернівецькій і Житомирській областях вже дозволяють морально підготувати українців.

скріншот facebook/ivan.varchenko

За його словами, продовжить роботу бізнес, "критично необхідний для життєзабезпечення країни".

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Без нової сукні, штанів, трусів або шкарпеток, без нової машини або походу в кафе пару місяців люди переживуть. Ті, хто цього не зрозуміє, понесе серйозне покарання", - попередив чиновник.

Він уточнив, що "буде встановлено особливий порядок розподілу продуктів харчування, буде проведено мобілізацію ресурсів підприємств, організацій і установ".

"Буде проведено переорієнтацію окремих підприємств на виробництво необхідної продукції (медпрепарати, обладнання тощо), оперативні штаби з протидії пандемії будуть мати право на швидке усунення керівників державних підприємств, організацій та установ у разі неналежного виконання ними завдань", - повідомив Варченко.

Також обмежать свободу пересування, в'їзду і виїзду в окремі населені пункти.

"Люди перестануть їздити на роботу в офіси, які не є критично необхідними. Їздити у громадському транспорті будуть тільки медики, військові, правоохоронці, аптекарі, рятувальники, продавці продуктових магазинів і співробітники комунальних служб. В крайньому випадку – громадяни дорогою в аптеку або продуктовий магазин", - переконаний радник.

поліцейські, скріншот з відео
поліцейські, скріншот з відео

Передбачається, що "непрацюючі пенсіонери сидітимуть вдома, абсолютна більшість українців сидітиме вдома, зі штрафами за порушення цього обмеження".

"Походи в гості, вечірки з друзями, проведення сімейних заходів за межами кола людей, з якими живете в одному будинку, буде заборонено. Люди не гулятимуть вулицями і парками", - заявив Варченко.

За його словами, можливо також введення комендантської години в країні. Крім того, будуть "радикально зменшені обсяги готівкових розрахунків – оплата картками в магазинах. Це стане оперативним завданням для банківської системи".

"Лікарі приїжджатимуть на виклики навіть без ознак вірусних захворювань, у повній протиепідемічній готовності, без ризику потрапити на двотижневий карантин. Право на недоторканість власного житла, особисті дані, таємниця пересування частково поступляться місцем і будуть підпорядковані праву громадян на життя і здоров'я", - підкреслив Варченко.

Як Україна подолає коронавірус? Виходячи зі світового досвіду, прогнозую: Ближчими днями в Україні мають бути...

Geplaatst door Ivan Varchenko op Donderdag 19 maart 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, як перевозять хліб у розпал захворюваності коронавірусом.

Як повідомляв портал Знай.uа, приватна клініка приховала нових заражених коронавірусом у Києві – скільки людей хворі насправді.

Також портал Знай.uа писав, що робити українцям в Єгипті під час пандемії.