Уже цього місця українці отримали дві платіжки на газ. Одна з них - за спожитий минулого місяця продукт, а інша - за транспортування його у березні. Усі громадяни України отримують розрахунок спожитого газу за однаковою ціною - 5 гривень за кубометр спожитого газу. Сума в платіжці за транспортування різнитиметься у всіх громадян.

Оскільки ціна за транспортування відображає кількість зусиль, які докладає компанія-надавач послуг, ціни залежать від географічного розташування житла, а також густоти населення. Таким чином, ціна на “доставку” газу у Києві - найдешевша - 0,34 грн, тоді як у малозаселених селах у найвіддаленішій частині області - 2,39 грн.

Таке розподілення послуг пов'язане з тим, що Українська прийняла європейський протокол. Згідно до нього юридична особа, яка продає газ, і, яка збуває, не можуть бути однією і тією ж інституцією, щоб уникнути монополій і забезпечити вільну конкуренцію постачальникам. Така схема малореальна в Україні, адже ринок постачання газу зосереджений в одній структурі.

Газова плита, фото centermira.ru
Газова плита, фото centermira.ru

Якщо так трапилось, що в останні місяці ви не споживали газ або ж плануєте не споживати його надалі, вам все одно нараховуватимуть гроші за перевезення газу. Такий еквівалент вони нарахують переглянувши вашу історію споживання газу.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше кияни отримали величезні платіжки за опалення, що варто зробити.

Як повідомляв портал "Знай.ua", на киян очікує "комунальний переворот": платіжки кардинально зміняться.

Також "Знай.ua" писав, що афери з платіжками за газ показали всій Україні, відео розірвало мережу.