Через загрозу епідемії коронавірусної хвороби COVID-19 у Києві запроваджено ряд додаткових заходів, спрямованих на зменшення ризику поширення інфекції. Обмеження торкнуться роботи громадського транспорту, продуктових магазинів, аптек та деяких інших місць спільного користування.

Про це повідомляється на Офіційному порталі Києва, де було розміщено Протокол № 16 Постійної комісії ТЕБ та НС "Про запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2, та введення додаткових обмежувальних заходів на території міста Києва".

Так, з 25 березня 2020 року в аптеках та продуктових магазинах може перебувати одночасно лише одна людина на кожні 10 квадратних метрів приміщення.

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

Користування громадським транспортом буде обмежено для всіх, крім працівників стратегічних підприємств. Для проїзду вони матимуть мати спеціальний квиток, посвідчення особи і засоби індивідуального захисту. Норми щодо кількості осіб у транспортних засобах залишаються у силі.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Також заборонено користування дитячими та спортивними майданчиками.

Нагадаємо, раніше дружина харківського топ-чиновника "впіймала" коронавірус у Європі, - "У нас тести неякісні".

Як повідомляв портал "Знай.ua", українські заробітчани з підозрою на коронавірус втекли з лікарні.

Також "Знай.ua" писав, що сотні киян пропустили через "детектор" коронавірусу - розсекречено результати, краще присядьте.