Всесвітній метеорологічний день

День проводять щорічно в один і той же день з ініціативи ВМО та під егідою ООН. Цю подію відзначають 192 держави. В цей же день у 1950 році набрала чинності Конвенція ВМО, яка проголошує створення Організації. День почали відзначати з 1961 року. У свята є свій девіз: «Погода, клімат і вода в інформаційну еру».

Одне з найбільших досягнень Всесвітньої метеорологічної організації, це те, що була створена всесвітня програма досліджень клімату, а також Всесвітня служба погоди.

ВМО надає підтримку країнам, надаючи метрологічні та гідрологічні послуги. А день проводять, щоб підвищити обізнаність людей про наслідки кліматичних змін. Проблема зміни клімату проявляється не тільки підвищенням або зниженням температури, але також призводить і до руйнівних лих, повеней, цунамі та посухи.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

День Пакистану

Свято приурочене прийняттю історичної Лахорскої резолюції, яке сталося 24 березня 1940 року. Це резолюція про розмежування індуїстів з мусульманами. Вона була прийнята під час щорічної сесії Всєїндійської мусульманської ліги в Лахорі, що проходила з 22 по 24 березня 1940 року. Як виявилося саме ця сесія стала історичною в питанні утворення держави Пакистан.

Народні прикмети на 23 березня

Православні свята:

  • Мучеників Кодрата Нікомидійського, Саторина, Руфіна і інших.
  • Триває Великий піст.

Василина — весняної води вказівниця

У цей день вшановують відразу кількох святих — відзначають пам'ять Коринфських мучеників і мучениць. На Русі люди вибрали Василину, щоб присвятити їй цей день. Сьогодні наші предки займалися різними турботами, які пов'язані з весною: відводили воду від будинку, рили канали. Часто рибалки виходили на промисел, тому що на річці в лунку біжать весняні струмочки, і добре ловиться плотва.

Іменини в цей день

Анастасія, Василина, Віктор, Галина, Георгій, Денис, Дмитро, Іван, Леонід, Марк, Михайло, Ніка, Павло, Федір.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше.