Існує три основних ознаки, які зазвичай помітні у зараженої новим різновидом коронавіруса COVID-19. Одним з перших симптомів є біль в горлі.

Саме біль у горлі як первинний симптом може дати зрозуміти, що людина заразився коронавірусом, а не звичним грип, який зазвичай починається з підвищення температури і ломоти в суглобах.

При захворюванні коронавірусом людини перші 3-4 дні турбує біль у горлі. Після цього симптоми посилюються і людина може прийняти свій стан за бронхіт.

Симптоми коронавірусу, фото: CDC
Симптоми коронавірусу, фото: CDC

Другий ознака коронавіруса – утруднене дихання і задишка. Третім ознакою коронавіруса є сухий кашель у людини.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Небезпека нового типу пневмонії полягає в тому, що дані симптоми можуть бути згладжені або зовсім відсутні у пацієнта. При цьому у дітей симптоми можуть бути виражені слабше. У випадку з коронавірусом група ризику летального результату – це люди у віці 70+.

Симптоми коронавіруса, фото: The Lancet
Симптоми коронавіруса, фото: The Lancet

Медики відзначають, що інкубаційний період при коронавирусе триває близько двох тижнів. Це означає, що він може не проявлятися симптоматично, але людина вже є заразним для оточуючих.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, під Києвом терміново госпіталізували вагітну жінку з коронавірусом.

Як повідомляв Знай. ua, як уберегти дитину від коронавіруса і захистити нерви батьків.

Також Знай. ua писав, що в Україні спеціальні загони почали дезинфікувати під'їзди.