Президент України Володимир Зеленський посмертно присвоїв почесне звання Геоя України загиблому нацгвардійцю Сергію Михальчуку.

Сергій Михальчук був розвідником, військовослужбовцем Бригади швидкого реагування Національної грвардии. Він загинув під час військових дій на Донбасі.

Повідомляється, що молодий воїн загинув у свою першу ротацію на війну. Михальчуку був всього 21 рік. Проводжали в селищі Новолуганськ на площі біля сільради. Герой загинув під час ворожого обстрілу, прикривши своїм тілом товариша.

Загиблий воїн Сергій Михальчук тепер Герой України\ фото Facebook

Сергій Михальчук народився в Харківській області, в багатодітній сім'ї. З шести дітей був наймолодшим. В армію пішов не відразу після школи - спочатку була строкова служба, далі контракт і фронт.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Сергій загинув 14 грудня, коли кілька ворожих мін залетіли мало не в окоп, де було кілька бійців. "Він мені подарував життя", - згадує військовий на прізвисько "Веселий". Він у момент вибуху міни стояв за Сергієм. Йому дістався лише один осколок в плече. "Сергій всі осколки прийняв на себе", - згадує боєць Нацгвардії.

Нагадаємо, бойовики продовжують обстрілювати позиції українських бійців.
Бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню, накривши позиції ВСУ гранатометним вогнем. П'ять разів обстріляли військових оперативно-тактичного угруповання "СХІД" і п'ять разів рази оперативно-тактичної угруповання "ПІВНІЧ". В результаті обстрілу російських окупантів, один військовослужбовець ОС отримав поранення.

Як повідомляв портал Знай.ua четверо українських героїв потрапили в підступну пастку російських окупантів