В Україні настала весна, а разом з нею – час випалювання сухої трави. У більшості регіонів України можна спостерігати величезні площі, охоплені вогнем, а також чорну землю, засипану попелом. Однак за таким простим способом боротьби з травою люди забувають про важливому – пташок і звірів, які живуть у полях. І вони страждають від подібних “заходів” дуже сильно.

Соцмережі потрясла історія, опублікована користувачем Facebook Дарина Возна. Вона опублікувала фотографію зайця, який потрапив в місце, де спалювали сухостій. На щастя, зайчик залишився живий, хоч і сильно обгорів. Дарина нагадує, що в цій траві живуть тисячі зайчиків, їжачків, пташок, інших істот. Найчастіше, вони просто не можуть сховатися від вогню, і просто зникають.

Дарина закликає розповідати всім про цю проблему. Потрібно просвіщати людей про те, що спалювання трави загрожує смертю живим тваринкам, і несе серйозні ризики лісових пожеж. Чинне законодавство забороняє такий спосіб боротьби з сухостоєм. Тому Дарина нагадує про те, що людям необхідно терміново повідомляти в поліцію, якщо вони стають свідками спалювання сухої трави в будь-якому місці.

Фото Дарина Возна\Facebook

Нагадаємо, у Києві у жінок посеред вулиці "відривають" найдорожче.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", українських студентів облапошили на 2 мільйони гривень.

Також Знай.ua писав, що у Києві голова Конституційного суду обібрали до нитки.