Колишнього голову студентської організації в Києві звинуватили в грошових махінаціях на майже 2 мільйони гривень. Він викрав їх з бюджету організації.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Обвинувачений чоловік у 2013-2016 роках був головою "Української асоціації студентського самоврядування". Він звертався до банку із заявою на отримання фінансування для виїзду студентів за кордон.

Студенти повинні були взяти участь у деяких заходах. Банк на ці цілі виділив 830 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Вже в ході слідства студенти розповіли, що нікуди не виїжджали. Також стало відомо, що заходів взагалі не існувало. І це не всі звинувачення проти чоловіка.

При вивченні рахунків було помічено, що колишній глава перераховував гроші з рахунків організації на свій особистий. Таким чином поступово чоловік "вивів" майже 1,2 мільйона гривень.

На даний момент підозрюваний працює на посаді керівника одного з відділів Міністерства освіти і науки України. Йому вже оголосили підозру у вчиненні кримінального злочину. До суду подали клопотання про те, щоб вибрати для чоловіка запобіжний захід.

Попередньо йому висунули підозру у частині 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення чи розтрата чужого майна службовою особою підприємства). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з обмеженням права обіймати певні посади.

Нагадаємо, у центрі Києва пограбували футболіста Арсеналу. У Артема Гаєвського вкрали пістолет і ключі від квартири.

Як повідомляв Знай. ua, дика історія чоловіка поставила на вуха все село, вердикт суду шокував навіть потерпілу. Злодій повністю компенсував односельчанці завдані збитки.

Знай. ua писав, що зухвале пограбування в Києві: нардепа обчистили до нитки" в торговому центрі, позбавили найголовнішого. У столиці обікрали народного депутата.