Міністерство зовнішніх справ України опублікувало роз'яснення щодо пропускного режиму на кордоні. Згідно з оприлюдненою інформацією, українці зможуть повернутися додому через окремі пропускні пункти при дотриманні певних обмежень.

Джерело: сайт Міністерства зовнішніх справ.

У МЗС пояснили, що регулярне сполучення з іншими країнами зупинене. Особи, що придбали квитки на рейси, які відправляються після 27 березня, мають звернутися за відшкодуванням до перевізників.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Перетнути ж український кордон наразі вийде лише автомобільним транспортом. При цьому працюватимуть лише окремі пропускні пункти, інформацію про що можна отримати в Міністерстві зовнішніх справ та дипломатичних представництвах України.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Також у МЗС пояснили, що громадяни України можуть планувати найближчими днями транзит через Білорусь. При цьому перетнути білорусько-український кордон можна буде також лише автотранспортом.

Коронавірус, фото: Getty Images
Перевезення, фото: Getty Images

Пішохідні пункти пропуску будуть закриті; проте ті українці, які можуть дістатися кордону пішки, зможуть потрапити на територію країни завдяки спеціальним трансферам, організованим місцевою владою.

Іноземці, які хочуть покинути територію України, мають звернутися до відповідних дипломатичних представництв. Рішення буде прийматися щодо кожного окремого випадку. Іноземці з правом на постійне проживання в Україні можуть користуватися тими самими можливостями, що й громадяни України.

Тими ж українцями, які вимушено перебувають на території інших держав, будуть опікуватися українські диппредставництва. У МЗС пообіцяли посприяти вирішенню їх нагальних проблем, у тому числі щодо базових потреб, таких як житло, ліки чи засоби для існування.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше син поховав зараженого коронавірусом батька, а той воскрес і повернувся додому.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Хопкінс впевнений, що коронавірус створили божевільні вчені - історія повторюється.

Також "Знай.ua" писав, що коронавірус із шаленою швидкістю атакує Київ, Кличко озвучив нові цифри, - "плюс 19 за ніч".