Мітинги в Україні – явище звичне. У нашій країні завжди знайдеться який-небудь привід для протесту, тому центральні площі і майданчики перед будівлями державних органів вже давно перетворилися в місця громадських зібрань. Однак коронавірус втрутився в плани протестуючих, збиратися більш ніж по 10 осіб – не можна. Вихід був знайдений швидко – в Україні пройшов перший в історії мітинг в режимі онлайн.

Подію було присвячено захисту культурних проектів, які можуть постраждати через скорочення фінансування. Загалом, у заході взяли участь близько 1000 чоловік. За запевненням організаторів, приєднатися хотіли близько 10 000 користувачів проте обмежені технічні можливості не дозволили їм цього зробити.

Ідея мітингу безумовно похвальна. Культурні проекти потребують захисту. Однак виникає питання, а хтось з чиновників Міністерства культури взагалі дізнався про цей захід? Кому воно було адресоване, і вдалося добитися організаторам поставленої мети? Можливо, ми дізнаємося про це коли-небудь потім. Чи не дізнаємося взагалі?

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, син поховав зараженого коронавірусом батька, а той воскрес і повернувся додому.