Журналіст Василь Апасов записав звернення до української влади, в якому він поставив гостре запитання: чому українці, які повернулися з-за кордону, не дотримуються умов самоізоляції та добираються до свого місця проживання самотужки, наражаючи на небезпеку інших.

Відповідне відео було викладено на сторінці "Новости Киева и Украины" (@news_kiev) в соціальній мережі Instagram.

"Дійсно, чому ми всі сидимо вдома (щоб не захворіти), а ті, хто приїжджає з-за кордону вільно переміщаються по країні і не дотримуються карантину? Хто нам повинен відповісти, чому так? Президент, прем'єр, міністр охорони здоров'я, головний санлікар? Може міністр внутрішніх справ, міністр транспорту і зв'язку, або міністр закордонних справ? Або глава прикордонної служби? Або місцева влада? - У людей зараз одне питання і ніхто на нього не відповідає", - йде мова в описі до відео.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Апасов висловив певний рівень довіри до органів влади і заявив, що не є експертом-епідеміологом, але все одно не розуміє, чому населення України має стикатися з ризиком зараження коронавірусом.

Особливо стурбувало журналіста транспортне питання, а саме чому влада не забезпечила безпечний трансфер громадян до місця обсервації. "Чому вони їдуть на таксі, з родичами?", - запитує Апасов.

Також автор відео зазначив, що під питанням й дотримання умов самоізоляції й після того, як люди повертаються додому. Так, наприклад, зіткнувшись з необхідністю придбати продукти, людина "йде в супермаркет, де зустрічається разом з вами".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Зеленський озвучив лякаючі сценарії по Covid-19 — "Наша медична система не витримає".

Як повідомляв портал "Знай.ua", інфікована Covid-19 парафіянка могла заразити десятки прихожан церкви на Закарпатті.

Також "Знай.ua" писав, що у США зафіксовано першу загибель немовляти з COVID-19.