29 березня в аеропорт "Бориспіль" прилетів літак з евакуйованими з Дохи українцями. За карантинними правилами через поширення нового коронавірусу Covid-19, що діють у державі, пасажири мали пройти температурний скрінінг та підписати документи щодо 14-денної самоізоляції. Проте піти на обсервацію вони відмовлялися.

Пасажирам заблокували двері в аеропорту, але вони щосили намагалися їх відкрити і врешті їм це вдалося. В результаті літак з евакуйованими, які прилетіли з Дохи, оточила Нацгвардія і нікого не випускала. На місце прибули й працівники Нацполіції. Зазначається, що в літаку було багато дітей. Людей тримали без води, свіжого повітря і їжі.

Евакуйовані з В'єтнаму українці, скріншот: PavlovskyNEWS
Евакуйовані з В'єтнаму українці, скріншот: PavlovskyNEWS

У підсумку пасажири з Дохи все ж поїхали на обсервацію. Декому з них довелося простояти на вулиці в шортах при +5. Багато з евакуйованих відмовлялися їхати на безкоштовну обсервацію в готель "Козацький", тому тривалий час не виходили з літака. Капітан борту повідомив, що у салоні потрібно провести карантинну обробку, тому перебування в ньому є незаконним.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Українці, які прибули з-за кордону були обурені, що їх зобов'язали проходити обсервацію в конкретному місці, тоді як попередніх рейсів це не стосувалося. Варто зауважити, що квитки обійшлися у 265 доларів. Однак, дехто все-таки погодився поїхати в готель "Козацький".

Евакуйовані з В'єтнаму українці, скріншот: PavlovskyNEWS
Евакуйовані з В'єтнаму українці, скріншот: PavlovskyNEWS

Проте, люди поскаржились, що у готелі холодно у приміщеннях — температура +12. Багато були з дітьми. Інші пасажири також поїхали в готелі на обсервацію, проте деякий час вони простояли з речами на вулиці в оточенні Нацгвардії.

Скріншот: PavlovskyNEWS
Скріншот: PavlovskyNEWS

Скріншот: PavlovskyNEWS
Скріншот: PavlovskyNEWS

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як шириться пандемія Україною — з'явилася інтерактивна карта за областями. В Україні з’явився унікальний ресурс, який дозволяє відстежити ситуацію з поширенням коронавірусу

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Міносвіти розповіли про ЗНО, новий навчальний рік та графік шкіл на карантині. Як зміниться навчальний процес через карантин та коли почнеться вступна кампанія

Також "Знай.ua" писав, евакуйовані з В'єтнаму українці відмовляються від ізоляції і намагаються вирватись з аеропорту силою.