Українцям із лабораторно підтвердженим COVID-19 дозволили у невідкладних випадках виходити в аптеки і продуктові магазини. Відповідну постанову опубліковано на урядовому порталі.

Скріншот документа

Уряд вніс зміни, згідно з якими під категорію осіб, які потребують самоізоляції, потрапили інфіковані і хворі з коронавірусом та контактні особи заражених COVID-19. Лікар самостійно визначає термін самоізоляції пацієнтів.

Особи, які потребують самоізоляції, зобов'язані утримуватися від контакту з іншими особами, крім тих, з якими спільно проживають.

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Втім, при необхідності, хворим дозволили виходити з дому під час самоізоляції в аптеки, продуктові магазини або медичні установи.

"Дозволяється відвідування у невідкладних випадках місць торгівлі продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами, виробами медичного призначення та установ охорони здоров'я при використанні засобів індивідуального захисту та дотримання відстані не менше 1,5 метра", - йдеться в постанові уряду.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві двоє хворих Covid-19 у тяжкому стані, але медики сподіваються на диво. Вони обидва знаходяться на ЭКМО (екстракорпоральна мембранна оксигенація).

Як повідомляв портал "Знай.ua", інфікована Covid-19 парафіянка могла заразити десятки парафіян церкви на Закарпатті. Навіть релігійні міркування не повинні бути приводом порушувати карантин

Також "Знай.ua" писав, що "Через пару тижнів буде пізно" - емігрантка в Італії попередила про неминучу катастрофу від коронавірусу. Крик емігрантки про пандемію в Італії налякав соцмережі