Пасхальний кошик може обійтися українцям на 15% дорожче, ніж минулого року.

Такий прогноз висловили експерти-економісти.

Зазвичай перед Великоднем дорожчають яйця, м'ясо та деякі інші продукти. Цьогорічна ціна на яйця поки нижча, ніж на свята попереднього року, проте виробники можуть традиційно її підвищити ближче до свята. Свою роль у зростанні цін може зіграти й передсвятковий ажіотажний попит на яйця.

При цьому варто зазначити, що посвятити крашанки у церкві може й не вийти - влада та представники духовенства не рекомендують відвідувати храм на Пасху, а подивитися богослужіння у вигляді відеоконференції завдяки проєкту "Великдень вдома".

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Через карантин, в Україні зріс попит на овочі, які вже подорожчали - в умовах пандемії громадяни запасаються картоплею та іншими незамінними складниками раціону.

А ось ціни на м'ясо можуть лишитися без змін - у країні спостерігається перевиробництво при зниженні купівельної спроможності українців, які надають перевагу стратегічній "гречці" та іншим товарам подібної групи.

Також дорожчими українцям обійдуться паски через зростання цін на борошно та молочні продукти.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше АТБ підвищив ціни на продукти під час карантину, що здорожчало у першу чергу та чому.

Як повідомляв портал "Знай.ua", У Києві різко подорожчають продукти, що доведеться викинути з холодильника назавжди.

Також "Знай.ua" писав, "Ото с*ки": мережа кипить від обурення через підвищення цін в "АТБ".