Карантин, який запровадили багато держав світу через пандемію коронавірусу covid-19, серйозно вдарив по світовій економіці і по ринку праці. Тепер деякі робітники змушені зробити "паузу" в кар'єрі. Один з українських сайтів з пошуку роботи повідомляє, що наприкінці березня 2020 року пошук роботи збільшився на 23%. Багато хто готовий прийняти будь-яку пропозицію, від будь-якого роботодавця.

Однак є й альтернатива — якщо є можливість, роботодавці пропонують віддалену роботу. У даний момент на порталі robota.ua пропонується більше 1000 вакансій по всій Україні.

Віддалена робота
Віддалена робота // pixabay.com

Робота на дистанції

Роботу пропонують різну. Звичайно, найпопулярнішими є ІТ-вакансії — глобальний дефіцит програмістів непідвладний карантину та пандемії. Якщо порахувати, третина віддалених вакансій пропонує роботу в ІТ-галузі. Є вакансії саме в ІТ-компаніях, а є пропозиції, наприклад, для візуалізатора, або для програміста в готельну мережу, або просто для спеціаліста техпідтримки. Тобто, навіть в одній професійній сфері є деяка різноманітність пропозицій.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

робота в офісі, фото: Pxhere
робота в офісі, фото: Pxhere

До того ж вакансії є не тільки в Києві, а й в інших містах - Рівному, Вінниці, Маріуполі, Запоріжжі. Крім "програмістської" роботи дистанційно можна працювати і в інших сферах, і навіть без досвіду. Найбільше роботи є для менеджерів з продажу, операторів контакт-центрів, але є пропозиції і для логістів або інтернет-маркетологів. Пропонують роботу віддалено бухгалтерам і юристам.

Якщо ж ви намагаєтеся серед переліку віддалених робіт знайти "ту єдину", можливо, для цього знадобиться певний час. Не всі роботи можна перевести у віддалений формат. Але є роботодавці, які пропонують нетипові вакансії, наприклад:

-сценарист комп'ютерних ігор;

-дизайнер-ретушер.

Також вас можуть зацікавити такі вакансії:

-провідний спеціаліст з розліснення та мульчування площ (віддалена робота);

-вчитель історії (дистанційне навчання);

-модель стрімінг (відеоблогер).

Тобто і серед віддалених робіт є можливість знайти щось і для підробітку, і для професійного росту. Головне — мати терпіння і надію - і все буде добре.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Google створив сайт для вчителів та школярів з тренінгами з української мови, як "підтягнути" знання на карантині.

Як повідомляв Знай.uа закрита на карантин киянка жорстоко вбила доньку і заявилася до копам - "нерви здали".

Знай.uа писав, українцям з COVID-19 дозволили виходити з дому: постанова уряду.