Через пандемію коронавірусу українські трудові мігранти, які виїжджають до Польщі на заробітки, зіткнулися з проблемами з роботою. Про це повідомляють у польських ЗМІ. Однак українці більше переживають через труднощі пошуку або відновлення роботи, ніж через пандемію коронавірусу.

Згідно з інформацією проведеного опитування IRCenter, близько 60% заробітчан вважають, що стало гірше після того, як в країнах запровадили карантин. Крім цього, 30% опитаних людей заявили, що залишилися без роботи через запровадження заходів безпеки, 27% мають труднощі з працевлаштуванням, а 3% позбулися житла.

Карантин у Польщі, скріншот: YouTube
Карантин у Польщі, скріншот: YouTube

За словами українців, які працюють за кордоном, епідемія їм не страшна і вони більше переживають про складнощі пошуку або відновлення роботи. Деякі заробітчани заявили, що готові залишитися в Польщі нелегально, якщо карантин затягнеться, а термін їх перебування в країні закінчиться.

Варто зауважити, що Міністерство охорони здоров'я підрахувало, що близько 15% серед заражених коронавірусом – це молодь віком 11-30 років.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Українці повертаються з Польщі, скріншот: YouTube
Українці повертаються з Польщі, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, скільки українців залишилися без роботи через карантин, названо точні цифри. В Торгово-промисловій палаті України назвали кількість людей, які залишилися без роботи через карантин

Як повідомляв портал "Знай.ua", Шмигаль назвав два сценарії продовження карантину в Україні. Карантин в Україні, який було введено до 24 березня у зв'язку з поширенням пандемії коронавірусу, можуть послабити

Також "Знай.ua" писав, евакуація українців з-за кордону під час карантину — МВС прийняло остаточне рішення. Антон Геращенко нагадав про важливість дотримання карантину тими, хто повертається з-за кордону.