Жителька Бердичева, що на Житомирщині, витрачає на лікування хворого на коронавірусну інфекцію чоловіка до 5 тисяч гривень на день. Жінка вимушена забезпечувати лікарню всім необхідним, але особливо проблемними і найдорожчими є антибіотики, які медичний заклад не має права закуповувати згідно з законодавством.

Про це йде мова у спеціальному репортажі ТСН.

У лікарні стверджують, що забезпечують хворих медикаментами по можливості. Однак антибіотики-карбапенеми там елементарно не мають права закуповувати, бо вони не входять в перелік препаратів, які гарантує держава згідно з постановою Кабінету міністрів.

Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay
Коронавірус з Китаю, фото: Pixabay

"Є перелік затверджений Кабміном. Ці карбапенеми до переліку не входять. Потрібно проводити тендери. Безпосередньо навіть якщо у нас є кошти, ми їх не можемо взяти. Вони не входять до переліку, а це порушення чинного законодавства", - пояснює заступник головного лікаря Бердичівської міської лікарні Олександр Самолюк.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Варто нагадати, що антибіотики не є ліками від коронавірусної хвороби, однак їх можуть призначати через супутні захворювання, особливо - при бактеріальній пневмонії.

Жінка зізнається, що вже заборгувала понад десять тисяч гривень, але стан чоловіка залишається важким. Що далі робити вона не знає, навіть намагалася звернутися до місцевого депутата.

"Не дай Бог комусь таке пережити. Він говорити не може, йому важко, він починає задихатися. Якщо чую його голос, у мене вже добрий день", - розповідає дружина пацієнта.

Нагадаємо, раніше Зеленський озвучив лякаючі сценарії по Covid-19 — "Наша медична система не витримає".

Як повідомляв портал "Знай.ua", інфікована Covid-19 парафіянка могла заразити десятки прихожан церкви на Закарпатті.

Також "Знай.ua" писав, що у США зафіксовано першу загибель немовляти з COVID-19.