Сьогодні далеко не всі українці уклали угоди з сімейними лікарями. Куди звертатися таким громадянам, якщо у них виникне підозра н коронавірус.

Про це мова йшла в ефірі програми ″Право на владу″. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко відповів на запитання, яке турбує багатьох українців.

За словами Ляшка, громадянам, які не уклали угоду з сімейним лікарем, при потребі здати тест на коронавірус необхідно телефонувати на гарячу лінію.

″Сьогодні працюють національні гарячі лінії, і в кожній обласній держадміністрації також створена гаряча лінія.

Також дано доручення мною, як головою комісії з ліквідацій надзвичайних ситуацій збільшити кількість людей при центрах первинної медико-санітарної допомоги, які будуть допомагати працювати сімейним лікарям і реагувати на ситуацію, яка відбувається.

В поліклініках залишилися амблуаторно-клінічні відділення, які отримали і будуть отримувати від національної служби здоров'я України фінансування, яке повинно забезпечити надання медичної допомоги.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ці працівники, до яких зателефонують, направлять мобільну бригаду для того, щоб відібрати зразки на дослідження і доставити ці зразки у вірусологічну лабораторію″, - роз'яснив Ляшко.

Ляшко також підкреслив, що хворому більше не потрібно їхати до стаціонару, щоби здавати зразки біоматеріалу . Є 547 мобільних бригад, які, за рішенням сімейного лікаря або лікарів швидкої, мають приїхати за зразками до хворого додому.

Головний санлікар розповів, як змінились правила тестування на коронавірус.

Головний санлікар розповів, як змінились правила тестування на коронавірус. Хворому більше не потрібно їхати до стаціонару, щоби здавати зразки біоматеріалу . Є 547 мобільних бригад, які, за рішенням сімейного лікаря або лікарів швидкої, мають приїхати за зразками до хворого додому. Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я України, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі програми «Право на владу».

Geplaatst door ПРАВО НА ВЛАДУ op Donderdag 2 april 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за якими правилами Україна житиме на карантині
Поки українці сидять на карантині, в країні відбуваються зміни. Уряд, намагаючись підлаштуватися під нові обставини, ухвалює відповідні рішення та встановлюючи нові правила.

Як повідомляв портал Знай.ua, українців примусово одягнуть в маски

Також Знай.ua писав, супермаркети знизили ціни на популярні продукти