Українці все частіше скаржаться на роботу працівників різних супермаркетів. Еко-маркет теж не став відставати від своїх конкурентів і "похвалився" негативним відгуком від покупця. Своє невдоволення Ярослав висловив на сайті Otzyv.ua.

Супермаркет, фото Вікіпедія
Супермаркет, фото Вікіпедія

Так, за словами чоловіка, касирка спробувала обдурити його, пробивши дві упаковки товару замість однієї.

"30 березня 2020 року о 20.00 купив в магазині на вул. Малиновського, 12 одну пачку чіпсів "Люкс Паприка 71 гр". Касир Зінченко І.П. пробила мені дві пачки. Тобто спробувала просто украсти в мене 17 гривень 65 копійок", - розповів покупець.

Після цього Ярослав попросив охоронця викликати старшого касира, який повідомив, що повернув гроші на карту покупця. Однак, обіцяних грошей той не побачив. Потім чоловік вирішив звернутися на гарячу лінію магазину, але й там зазнав невдачі.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Намагався повідомити про цю ситуацію на гарячу лінію. Автовідповідач говорить: "Ми працюємо з 9.00 до 21.00, зателефонуйте завтра". Дивлюся на годинник: 20.25, тобто ще 35 хвилин до закінчення роботи, а вже нікого на роботі з ваших операторів немає, тупо працює автовідповідач. Класна у вас організація роботи!" - обурився Ярослав.

Скарга покупця, скріншот Otzyv.ua

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що продуктові ринки в Україні зможуть працювати під час спалаху коронавірусу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в АТБ продавали напханий металевими скобами хліб.

Також "Знай.ua" писав, що чоловік приніс з супермаркету вівсянку з черв'яками.